Konuyla ilgili açıklama yapan, Anthony Joshua’nun menajeri Eddie Hearn, “Büyük ilerleme kat ettik ancak hala tartışılması gereken çok şey var. Mekânlara ve tarihlere henüz karar verebilmiş değiliz. Joshua ve Fury’nin yapacağı maçın mali şartları konusunda hemfikir olduklarını söylemek doğru olur” şeklinde açıklama yaptı.

anthonyu joshua

Anlaşmanın en zor kısmının finansal unsurlar olduğuna da değinen Hearn, Bu konuda sözlü anlaşma sağlanmış olsa da daha belirlenmesi gereken farklı unsurlar olduğu için henüz resmi bir evrak imzalanmadığının da altını çizdi.

anthonyu joshua

Anthony Joshua ve Tyson Fury karşılaşması ne zaman ve kaç maçtan oluşacak?

Her iki boksörün de bu maça çıkmadan önce önlerinde bir engel bulunuyor. Tyson Fury kendi sosyal medya hesabından bir video kaydederek, önce Deontay Wilder ile karşılaşacağını, daha sonra Anthony Joshua ile ringe çıkacağını belirtti. Tabii Joshua’da öncesinde Kubret Pulev ile ringe çıkacak.

anthonyu joshua

Edindiğimiz bilgilere göre Anthony Joshua ve Tyson Fury 2021 yılında ringe çıkacak. 2 maç olarak yapılacak müsabakada ilk maçta gelirler yüzde 50-50 paylaşılırken ikinci maçta kazanan taraf yüzde 60 alacak. Ancak şimdilik Fury'nin önünde bir engel var. Fury, WBC’de ‘mandatory challenger’ (kemer sahibinin zorunlu olarak karşılaşması gereken meydan okuyucu) olarak Dillian Whyte ile de bir maç yapmak zorunda.

anthonyu joshua

Anthony Joshua ve Tyson Fury maçı nerede olacak?

Tüm dünyadaki boks severlerin merakla beklediği bu maçın nerede yapılacağı ise ayrıca bir merak konusu. Bir Youtube kanalına açıklama yapan Hearn, “Yapılacak bu maçta her ne kadar iki İngiliz karşılaşacak olsa da bu karşılaşmanın İngiltere’de olması gerektiği anlamına gelmiyor. Birçok ülke maça ev sahipliği yapmak için tekliflerde bulundu. Bahreyn, Suudi Arabistan, Çin gibi ülkeler bunlardan bazıları.  Teklifleri değerlendirdikten sonra nerede yapılacağına karar vermiş olacağız.” şeklinde açıklamada bulundu.

 

anthonyu joshua

Şimdilik gelişmeler bunlar. Detaylar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam ediyor olacağız.

anthonyu joshua

anthonyu joshua

anthonyu joshua

anthonyu joshua