1. Taşınabilir açık duş

Yolda yaşamak çok fazla özgürlük ve esneklik sağlarken, üstesinden gelinmesi gereken birkaç engeli de beraberinde getirebilir. Alan kısıtlamaları nedeniyle karavanlarda nadiren duş bulunur. Bu sebeple portatif bir duş harika bir yatırımdır. Çünkü her zaman ve her yerde tesislere erişiminiz olmayabilir. Portatif duş için ihtiyacınız olan tek şey ise, suyun düzgün bir şekilde akabilmesi için sistemi asmak veya takmak için yeterince yüksek bir yer.

 

2. Taşınabilir aydınlatma

Ücretsiz kamp yapmayı veya elektriksiz sitelerde kalmayı planlıyorsanız, aydınlatma bazen bir sorun olabilir. Karavan içinde muhtemelen iyi bir aydınlatma düzenine sahip olsanız da, dışarıda durum her zaman böyle değildir. Akşam yemeği yemeyi veya ılık bir yaz akşamının rahatlığında minibüsün dışında vakit geçirmeyi planlıyorsanız, taşınabilir aydınlatmaya yatırım yapmaktan fayda göreceksiniz.

Karavan seyahatlerinde gereken 10 ekipman

3. Katlanabilir mobilya ve piknik seti

Karavan seyahatleri genellikle daha sıcak aylarda tercih edildiğinden dışarıda yemek iyi bir seçenektir. Katlanabilir mobilyalar ve piknik takımları seyahat ederken yemek yemek için birebirdir.

Karavan seyahatlerinde gereken 10 ekipman

4. Portatif mangal

Yukarıda bahsedilen mobilya ve piknik takımlarından sonra portatif bir mangal, karavan yemek deneyiminizi tamamen değiştirecek. Birçok karavanda ocak alanı sınırlıdır veya yoktur. Portatif bir mangal ziyafetle yenen karavan yemeklerinizin vazgeçilmezi haline gelecek.

Karavan seyahatlerinde gereken 10 ekipman

5. Mutfak gereçleri

Maceralarınızda mısır gevreğinden fazlasını yemek istiyorsanız, birkaç mutfak eşyasına ihtiyacınız olacak. Bir su ısıtıcısı, ekmek kızartma makinesi ve birkaç tencere ve tava gibi temel mutfak gereçleri, portatif barbekünüzü tamamlayacak ve yolda yemek seçenekleri için ufkunuzu genişletecek.

Karavan seyahatlerinde gereken 10 ekipman

6. Tesviye aleti

Kamp alanlarındaki engebeli zeminin üstesinden gelmenin en iyi yolu, aracınızda bir tesviye aleti bulundurmaktır. Ücretli kamp alanlarında kalmayı planlıyorsanız, çoğu oldukça düz zemine sahiptir. Fakat ücretsiz kamp alanlarına gitmeyi planlıyorsanız, kamp yerinizin yüzeyindeki eşitsizliği hesaba katmanız gerekir.

 

7. Hamak

Hamak, açık hava tatillerinin olmazsa olmazıdır. Üstelik taşınması çok kolaydır. Etrafınızdaki ağaç veya direklerden birine hızlıca hamağınızı kurun ve keyfini çıkarmaya başlayın!

Karavan seyahatlerinde gereken 10 ekipman

8. Taşınabilir Wi-Fi

Seyahatiniz esnasında aileniz ve arkadaşlarınızla görüntülü konuşabilmek, tüm rotanızı harita üzerinden canlı görebilmek ve internetten yapmış olduğunuz rezervasyonlarınızı yönetmek için karavanınıza taşınabilir Wi-Fi almanızı öneririz. 

 

9. Termal perde

Karavanlar bir tür yalıtım içerse de normal bir evle karşılaştırılamazlar. Yazın bunaltıcı sıcaklar, kışın ise dondurucu soğuklardan korunmak için termal perde işinizi görecektir.

10. Navigasyon sistemi

Bir uydu navigasyon cihazı karavanınız için çok kullanışlı olacaktır. Günümüzde pek çok akıllı telefonda çeşitli harita uygulamaları bulunsa da navigasyon cihazınız, telefonunuzun bozulması gibi olası sorunlarda kurtarıcı olabilir.

Karavan seyahatlerinde gereken 10 ekipman

 

MEGA KARAVANLAR'IN TÜM BÖLÜMLERİ İÇİN BURAYA TIKLA.