Geçtiğimiz Cumartesi günü kemeri elinde bulunduran David Benavidez, kurulun unvanın daha fazla karşılaşma yapılmadan durmaması için organize ettiği Roamer Alexis Angulo maçına çıkacaktı. Fakat tartı işlemi sırasında kilo standartlarının üstünde yer aldığı için ringe çıkamamıştı. Ve eğer bu zorlu karşılaşmaya çıkıp kemerini ve unvanını koruyabilseydi, rakibi Avni Yıldırım olacaktı.

Avni Yıldırım

Benavidez'in ringe çıkıp kemer savaşı verememesi üzerine WBC kurulu gözlerini bir sonraki en başarılı sporcu olan Canelo Alvarez'e çevirdi. Ayrıca kurul 2019 yılı Haziran ayında Alvarez'i en yüksek skora sahip elit boksör olması nedeniyle rezerve şampiyon olarak açıklamıştı.

Avni Yıldırım

Avni Yıldırım ise 2019 Şubat ayında teknik kararla rakibi Anthony Dirrell'e karşı aldığı yenilgiden itibaren henüz ringe ayak basmadı. Yıldırım'ın ayrıca, 3-31-3 rekorlu Jose Antonio Rodriguez Silvencia ile arasında 3 galibiyetlik bir fark bulunuyor.

Avni Yıldırım

Her iki sporcu için de ringe dönüş hikâyesinin yaşanacağı bu karşılaşma aynı zamanda Alvarez'i bekleyen ve yüksek ihtimalle rakibinin Gennady Golovkin'in olacağı büyük hesaplaşma için de ısınma maçı olacak.

Avni Yıldırım