1. ’The Old Man and the Sea’ nin kopyası… Hemingway imzalı!

‘The Old Man and the Sea’ gelmiş geçmiş en ünlü Amerikan romanlarından biridir. Kitabı yalnızca iki dolara satın alan kişi, bu kopyanın orijinal bir baskı olduğunu keşfetti. Üstelik, kapağı açtığında kitabın yazarı Ernest Hemingway'in notu ve imzasıyla karşılaştı. Elbette bu imza kitabı çok daha değerli kılıyor. Henüz resmi bir değerlendirme yayınlanmamış olsa da 30 bin dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

garaj hazineleri

2. Uzun süredir kayıp bir Pollock

Kaliforniya’da yaşayan emekli kamyon şoförü Teri Horton, huzurevine yerleşmeden önce eşyalarını ayırırken değerli olabileceğini düşündüğü eski bir Lakers posteriyle karşılaştı. Ancak uzman Josh Levine geldiğinde, posterle ilgilenmedi. Bunun yerine eski bir tablo gözüne çarptı. Aylarca süren araştırmalardan sonra Levine, resmin renkli kıvrımlarının Jackson Pollock'un eseri olduğunu öğrendi ve eser 5 milyon dolardan başlayan bir müzayedeye çıkarıldı. Öte yandan Lakers posterinin tahmini değeri 300 dolar civarında...

garaj hazineleri

3. Tarihin en nadide ‘Velvet Underground’ kaydı

Bir plak koleksiyoncusu, 2002 yılında New York'ta bir kaldırım satışına göz atıyordu. Bu sırada "Scepter Studios" adlı bir Velvet Underground plağı fark etti. Sadece 75 sente satın aldığı plak, çoğu parça başka bir yerde hiç yayınlanmayan nadir kayıtlar içeriyordu. Bu nadir bulunan albüm kaydını, dört yıl sonra eBay'de müzayedeye çıkardı ve 155 bin dolara satıldı. Plağın, bahsedilen dışında yalnızca bir kopyasının var olduğu biliniyor. O da Velvet Underground davulcusu Maureen Tucker'a ait.

garaj hazineleri 

4. Coca-Cola şirket hisseleri

Tony Marohn, garaj satışından zevk alan, kendinden emin bir hazine avcısıydı. 2008'de, Palmer Union Oil hisse senedi sertifikalarını buldu ve satın aldı. Biraz araştırma yaptıktan sonra şirket ile Coca-Cola arasında bir bağlantı keşfetti. Fakat bu olay Coca-Cola'nın kendisine dava açmasıyla sonuçlandı. Ancak vefatının ardından ailesi mücadeleye devam etti. Sonuçta, 130 milyon dolarlık hisse senedi satmak kolay değil!

garaj hazineleri 

5. Ansel Adams koleksiyonu

Rick Norsigian adında bir ressam, 2002 yılında üzerinde Yosemite Ulusal Parkı resimleri bulunan bir dizi cam levhayı 45 dolara satın aldı. Fotoğrafların kompozisyonundan etkilenmişti ve çok geçmeden cam tabakların ünlü fotoğrafçı Ansel Adams'ın eseri olduğunu anladı. Bu baskıları 7 bin 500 dolara sattıktan sonra aslında 200 milyon dolardan çok daha değerli olduğunu öğrendi...

garaj hazineleri

6. Cevherle kaplı Lebron James hatırası

20 yaşındaki Vaneisha Robinson, bir garaj satışında James'in forması şeklinde ışıltılı bir kolye gördüğünde, onu 5 dolara çabucak aldı. Yıllarca taktıktan sonra nihayet değerinin 10 bin dolardan fazla olduğunu öğrendi. Kostüm takıları olarak verdiği kolye aslında 14 ayar beyaz altındı ve elmasla kaplanmıştı.

garaj hazineleri

7. Antika Çin kasesi

Bu basit beyaz kase, 2007 yılında New York'taki bir aile tarafından bir bahçe satışında sadece 3 dolara satın alındı. Aile, altı yılın sonunda ellerindeki kasenin Çin’in Kuzey Song Hanedanlığı döneminde yapıldığını ve 200 ile 300 bin dolar arasında değerinin olduğunu öğrendi. 2013 yılında Sotheby’s’de açık artırmaya çıkardıklarında, yalnızca tarihi değeri nedeniyle 2,2 milyon dolara beklenmedik bir fiyata satıldı.

garaj hazineleri

8. Stephen King'den bir not

The Shining, sinemanın en büyük korku filmlerinden biri olmadan önce, korku yazarı Stephen King'in en popüler romanlarından biriydi. Yerel bir garaj satışında kitabın ciltsiz bir versiyonunu görüp yalnızca 2 dolara satın alan kişi, yazarın 1981 tarihli kişisel notunu fark etti.

garaj hazineleri 

9. Nakit ve mücevherlerle dolu bir kot ceket

Huntington Beach'teki garaj satışında 20 dolara satılan bir kot ceketin içinde 18 bin dolarlık elmas küpe, bir elmas yüzük ve bin 500 dolar nakit para olduğu ortaya çıktı. Alıcıdan haber alınamasa da harcadığı en iyi 20 dolar olduğu kesin. :)

10. Kostüm takıları

1980'lerde bir kadın, Londra'daki yerel bir garaj satışından 10 dolara takılar aldı. Yaklaşık 30 yıl boyunca gerçek değerini bilmeden kullandı. 2017'de ise parmağında 26.27 karatlık yastık kesimli bir pırlanta olduğunu keşfederek şok oldu. Bu antika, tahmini fiyatını ikiye katlayarak 850 bin dolara satışa çıkarıldı.

11. Tozlu bir Warhol çizimi

Bir İngiliz iş insanı, 2010 yılında Las Vegas'ta tatil yaparken, bir garaj satışından 5 dolara bir sürü eskiz aldı. Eve döndüğünde hangilerini çerçeveleyeceğine karar vermek için taslakları gözden geçiriyordu. İşte o zaman eskizlerden birinin arkasında Andy Warhol'un imzası olan bir çift parlak kırmızı dudağı gördü. Parçanın değeri 2 milyon dolar.

garaj hazineleri 

12. Kral VII.Henry’nin yatağı

Bu antika sayvanlı yatak, bir otoparka atılmış halde bulundu ve yaklaşık 2 bin 850 dolara satıldı. Daha sonra profesyonel testler sonucunda, muhtemelen İngiltere Kralı VII.Henry'nin gerçek yatağı olduğu keşfedildi. Şu anda Hever Kalesi'nde sergileniyor ve 25 milyon dolar değerinde.

13. Bond saati

Bir İngilizin sadece 38 dolara aldığı saatin daha sonra James Bond tarafından Thunderball filminde taktığı belirlendi. Nadir bir parça çünkü atılgan kahramanın nükleer radyasyonu tespit etmesine yardımcı olmak için bir Geiger sayacı eklenmişti. Bu nedenle 2013 yılında bir müzayedede 160 bin dolara satıldı.

garaj hazineleri

14. Bağımsızlık Bildirgesi

1989'da Philadelphia'da bir finans analisti, 4 dolara yırtık bir tablo satın aldı. Resmin arkasına gizlenmiş çerçeveyi çıkardığında ise 1991'de müzayedede 2,42 milyon dolara satılan nadir bir Bağımsızlık Bildirgesi kopyasıyla karşılaştı.

15. Bir çift yasaklanmış Nike

Bir spor ayakkabı meraklısı, kanser teşhisi konulduktan sonra kemoterapisinin bedelini ödemek için sevdiği spor ayakkabı koleksiyonunu satmak zorunda kaldı. İyileştiğinde ise evren adeta onu ödüllendirdi. Sadece 10 dolara, yasaklanmış bir çift nadir Nike Air Force 1 buldu. Ayakkabılar o kadar ender ki değeri bin ile 2 bin 500 dolar arasında değişiyor. Üstelik çok doğru bir alıcıya ulaşmış durumda.

16. Antik Mısır'dan bir heykelcik

İngiltere, Cornwall'da yaşlı bir kadın öldüğünde tüm eşyaları satışa çıktı. Bir müzayedecinin fark ettiği yıllardır mantoda oturan bir kedi büstü heykeli diğerlerinden daha yaşlı görünüyordu. Yakından incelendikten ve araştırıldıktan sonra, yaklaşık M.Ö. 600 yılına uzanan bir antika olduğu ortaya çıktı ve 50 bin sterlinin üzerinde bir fiyata satıldı.

garaj hazineleri

17. Video oyunlarının McLaren F1'i

Michael McCaskill, 20 video oyunu kartuşunu 80 dolara satın aldı. Ancak aralarında, dünyadaki en nadir video oyunlarından biri olan 1987 mücevheri Stadyum Oyunları da vardı. Nintendo'nun, satışını mağazalardan kaldırmasıyla birlikte yalnızca 200 tane kalan - bunlardan sadece 15'inin hayatta kaldığı düşünülen- oyunun kopyasını yerel bir video oyun dükkanı sahibine 7 bin 500 dolara sattı.

garaj hazineleri 

DMAX'İN YENİ PROGRAMI GARAJ HAZİNELERİ HAFTA İÇİ HER GÜN 19:30'DA!