Dakota Ateşi.

Geniş bir alanda ateş yakarken çok dikkatli olmak gerekir çünkü ateş çok hızlı yayılabilir. Bear’ın önerisi Dakota Ateşi yakmak. Dakota Ateşi yakarken toprakta 30 cm çapında ve 30 cm derinliğinde bir çukur açılır. Ardından bu çukura 30 cm mesafeyle havalandırma deliği isimli ikinci bir delik açılır ve çukura bağlanır. Ateş, rüzgar veya sıcak havalar gibi etkenlerden korunmak için bu çukurun içinde yakılır.

Bear Grylls’den hayatta kalma taktikleri

Pala olmazsa olmaz.

Bear Grylls’in doğada olmaz olmaz gereci paladır. Palayla barınak inşa edebilir, ateş yakabilir, su çıkarabilir, farklı gereçler yapabilir ve hayvan avlayabilirsiniz. Pala olmadan doğa macerasına atılmayın!

Bear Grylls’den hayatta kalma taktikleri

Öncelikler listesi.

Bear’ın doğada hayatta kalmak için öncelikler listesi şu şekilde: korunma, kurtulma, su ve gıda. Çevrenizde size zarar verebilecek hayvanlar, kötü hava koşulları gibi etkenleri gözden geçirip korunacağınız bir barınağa gitmelisiniz. Ardından önce su sonra da gıda ihtiyaçlarınızı giderecek alternatifler düşünmelisiniz.

3 gün kuralı.

Bear’ın 3 gün kuralı hayatta kalmada çok önemlidir. ‘3 gün susuz, 3 hafta yemeksiz’ olarak özetlenebilen kurala göre doğada yalnızca 3 gün susuz dayanabilirsiniz. Yemek yemeden dayanabileceğiniz süre ise 3 haftadır. Planlarınızı ve malzemelerinizi buna göre ayarlamayı unutmayın.

Bear Grylls’den hayatta kalma taktikleri

Soğuk havaya dikkat.

Soğuk havada, elleriniz üşüdüğünde üzerine üflemek ellerinizi ısıtır diye düşünüyorsanız tekrar düşünmelisiniz. Bear’a göre üflemek ellerinizi nemlendirecektir. Bunun yerine kollarınızı sallarsanız ısınmaları daha sağlıklı olur. 

Bear Grylls’den hayatta kalma taktikleri

Soğuk havada elinizi sıcak tutmak için bir başka yöntem ise idrar torbası! Bear, idrar ile sıcak su torbası yapıyor.

Ne yenilebilir?

Doğada karşınıza pek çok bitki ve yemiş çıkacaktır. Hangisinin zehirli, hangisinin yenilebilir olduğunu anlamak için bir yöntem var. Yemişin suyunu sıkın ve kolunu sürün. Eğer kızarıklık veya kaşıntı yoksa biraz da dilinize değdirin. Yine rahatsız olmazsanız küçük bir ısırık alın. 5 saatin sonunda kaşıntı ve benzeri problem yoksa yiyebilirsiniz.

Bear Grylls’den hayatta kalma taktikleri

Barınak inşasının püf noktaları.

Bear, barınak inşa ederken bulunabiliyorsa bambu ile inşa edilmesini öneriyor. Bambu ile inşa edilen barınak çok daha sağlam olacaktır. Barınağın girişini rüzgarın tersi yöne doğru yapmanız gerekir. Ateş yakacaksanız, barınaktan 10 metre ötede yakmanız gerekir.

Bear Grylls’den hayatta kalma taktikleri

BEAR GRYLLS İLE CEHENNEMDEN KAÇIŞ'IN TÜM BÖLÜMLERİ İÇİN BURAYA TIKLA!

#video_7994#