Boks dünyasının gözü bu hafta sonu Almanya’nın Göppingen kentinde gerçekleşecek IBO yarı ağır sıklet dünya şampiyonluk maçında. Ringin bir köşesinde 49 yaşında tarihi bir rekor için mücadele eden Fırat Arslan, diğer köşesinde ise 27 yaşındaki Güney Afrikalı dünya şampiyonu Kevin Lerena var.

FIRAT ARSLAN BOKS

Fırat Arslan kimdir?

Türk-Alman boksör Fırat Arslan, 2014’ten bu yana hiçbir karşılaşmayı kaybetmedi. Eğer Kevin Lerena’yı yenerse, 49 yaş 133 günle Bernard Hopkins’in rekorunu kırarak en yaşlı şampiyonluk unvanını alarak bir rekora imza atacak.

FIRAT ARSLAN BOKS

Arslan, dünya şampiyonluk unvanını son kez Amerikalı Darnell Wilson karşısında 38 yaşındayken korumuştu. Yeni bir şampiyonluk kemeri için mücadeleye hazır olan Fırat Arslan, izleyenlere tarihi bir gece yaşatacak.  Fırat Arslan bu rekoru kırarsa, 49 yaşındaki Bernard Hoplins’in elinden bu unvanı gün farkıyla almış olacak.

FIRAT ARSLAN BOKS

Boksun efsane isimlerinden Evander Holyfield da 47 ve 48 yaşlarında bu unvana sahip olmayı denese de başarılı olamamıştı. Evander Holyfield, John Ruiz’i yenerek 38 yaşında dünya şampiyonu olmuştu. Evander Holyfield bu rekorunu 47 yaşında Rus boksör Nikolay Valuev ile ringe çıkarak yenilemek istemişti. Ancak kaybetmişti.

FIRAT ARSLAN BOKS

Başka hangi maçlar var?

Dünyaca ünlü kadın boksör Christina Hammer de ringe çıkacak. WBC ve WBO Federasyonlarında orta sıklet dünya şampiyonu olan çifte kemerli Christina Hammer Kenyalı Florence Muthoni ile kozlarını paylaşacak. Bu mücadelenin yanı sıra 6 Türk boksör de yine ringte olacak. Fatih Keleş, Emre Çukur, Hüseyin Cinkara, Erkan Teper, Volkan Gökçek ve Alpay Yaman, heyecan kesici karşılaşmaları ile DMAX ekranında olacak. 

FIRAT ARSLAN BOKS

Bu tarihi gece Almanya’dan canlı, Bilgehan Demir’in anlatımıyla 8 Şubat 21:25’te sadece DMAX’te olacak.

 #poll_29#