En sevdiği şehir

Ed Stafford’ın  en sevdiği şehir Peru’da yer alan, arabayla ulaşmanın imkansız olduğu Iquitos şehri. Şehirdeki 2 milyon nüfusa rağmen kente karayoluyla ulaşmak imkansız. Tekne ya da uçakla ulaşmak mümkün. Yağmur ormanı turlarının başlangıç noktası sayılan kentte aynı zamanda dünyanın en güzel kadınlarının yaşadığı söyleniyor.

Ed Stafford da korkar

Ed Stafford’ın Amazon Nehri boyunca çıktığı yolculukta önünü yerel bir kabile kesiyor. Ölümle burun buruna gelen Stafford, bu anın en korktuğu anlardan biri olduğunu söylüyor.

Gittiği yerlerden hediyelik eşya getiriyor mu?

Ed Stafford’ın Fiji Adası’nda yemeksiz, sussuz ve ekipmansız geçirdiği 60 gün boyunca ateş yakması 13 gününü almış. Adada ateş yakmasını sağlayan parçaları evine götüren Stafford, bugüne kadar sakladığı en anlamlı hatıra olduğunu söylüyor.

#video_23089#

Geçirdiği en güzel gece

Moğolistan’da Atlas Dağları’nda geçirdiği bir gece Ed Stafford’ın unutulmaz anlarından biri olarak öne çıkıyor. Uyku tulumsuz, açtığı çukur içinde uyuyan Stafford, dondurucu bir soğukla mücadele etmişti. Ancak Stafford, buranın hayatında en iyi uyuduğu yerlerden biri olduğunu belirtiyor.

Kabile tarafından tutuklandı

Ed Stafford, birbirinden tehlikeli ve el değmemiş coğrafyaları keşfediyor. Bu macera her ne kadar heyecanlı olsa da ölümcül tehlikeleri de beraberinden getiriyor. Stafford,  cinayet şüphesiyle Peru’da Shipibo adlı bir kabile tarafından gözaltına alınıyor. 8 saat boyunca sorgulanan Stafford, geceyi bir kulübede tutuklu olarak geçiriyor.

Kişisel serveti ne kadar?

Doğada tek başına zorlu bir mücadele veren Ed Stafford’ın kişisel serveti bugün neredeyse 2 milyon doları buluyor.

Aynı zamanda bir yazar

Tecrübelerini ve maceralarını anlattığı bir kitabı olan Ed Stafford, aynı zamanda kişisel blog sayfasını da yönetiyor.

Ed Stafford: Yaban Macerası her salı 22:55'te DMAX'te, tüm bölümler burada ?