2010’dan beri Birleşik Krallık genelinde sokakta yaşayan insan sayısı iki katına çıktı. Yalnızca Manchester’da bu oran 7 kat artarken, Londra’da sadece son 1 yılda yüzde 647’lik bir artış kaydedildi. Ayrıca en az 13 bin eski askeri personelin Birleşik Krallık’ta evsiz olduğu belirtiliyor.

ed stafford

Ed Stafford ile Sokakta 60 Gün programında ünlü yıldızın para, yemek ve barınma gibi temel ihtiyaçlara sahip olmadan neredeyse iki ay boyunca sokaktaki hayatta kalma mücadelesini yakından izleyeceğiz.

Üç bölümden oluşan programda Ed Stafford Manchester, Glasgow ve Londra sokaklarında olacak.

ed stafford

Ed Stafford bir maceracı olmadan önce uzun yıllar orduda yüzbaşı olarak görev yaptı. Kendisi Amazon nehrinin tamamını yürüyen ilk insan olarak şuanda Guinness Dünya Rekorları’nın arasına girmiş durumda.

ed stafford

Ed Stafford kendi açıklamasında; “Evsizlik ile ilgili duyulan endişeler en yüksek seviyelere ulaşmış durumda.  İkinci Dünya savaşından beri bu seviyeler görülmemiş.” diyerek şöyle devam etti;

“Evsizlik konusunda bu ülkede o kadar yüksek rakamlara ulaştık ki, etrafımızda gerçekten olup bitenden kendimizi duygusal olarak uzaklaştırıyoruz. Bir şeylerin değişme zamanı geldi ve bu konuya gözlerimi açıp yüzde 100’ümü vererek karşılamaya hazırım.”

ed stafford

Ed Stafford’un evsizliğin zor şartlarına göğüs gereceği “Ed Stafford ile Sokakta 60 Gün” 5 Mayıs Salı günü saat 21.55’te DMAX ekranlarında olacak. Sakın kaçırmayın!

ed stafford