1. Lisedeyken Basketbol Oynadı

1985 yılında ABD’nin Alabama eyaletinde doğan Wilder, boksa profesyonel sporculuk için oldukça geç bir yaş olan 20 yaşında başladı. Lise döneminde Amerikan Futbolu ve basketbola ilgi duyan Wilder, Amerikan Profesyonel Futbol Ligi NFL’de bir alıcı olmanın hayalini kuruyordu. Hatta bir noktada bunu başarabilecekmiş gibi de oldu. Fakat okuldaki derslerindeki başarısızlığı üniversiteye girme ihtimalini azaltınca spora ara vermeye başladı. Spina bifida (ayrık omurga hastalığı) ile doğan ilk çocuğu sonrası ise bir iş bularak ailesine destek olmaya karar verdi.

DEONTAY WILDER

2. Amatör Bir Boksörken Aynı Anda Dört İşte Çalışıyordu

Okulu bıraktıktan sonra kızına daha iyi bir hayat sunabilmek için aynı anda dört işte çalışmaya başladı. Aynı zamanda amatör olarak da boksa ilgi duymaya başlayan Wilder, bazı amatör karşılaşmalar için ringe çıktı. Dört işte çalışmak gibi zorlu bir hayatı yaşarken boks idmanlarını asla ihmal etmedi.

Deontay’ın işlerinden biri bir bira markası için teslimat şoförlüğü yapmaktı. Teslimat sırasında taşıdığı içecek kolileri ile günlük ağırlık çalışmalarını aradan çıkarıyordu.

DEONTAY WILDER

3. 2008 Yaz Olimpiyatlarında Madalya Kazandı

2008 yılında yaz olimpiyatlarında ABD olimpiyat takımında yer aldığına herkes çok şaşırdı. Nedeni ise sadece 3 yıldır profesyonel boks yapmasıydı. Olimpiyatlarda ağır sıklette yarı finalde Clemento Russo’ya kaybetti ve bronz madalya kazandı. O dönemde çok ses getirmeyen 21 maç yapmış bir boksörün olimpiyatlarda yarı finale kadar yükselmesi dikkatleri çekti.

DEONTAY WILDER

4. Olimpiyatlardan Sonra Profesyonel Oldu

Olimpiyatlarda kazandığı bronz madalya Deontay Wilder’ın hayatında dönüm noktasıydı ve çok kısa bir zaman sonra profesyonel oldu. Profesyonel olarak ilk maçına 2008 Kasım ayında Nashville’de Ethan Cox’a karşı çıktı. Ağır sıklette +91 kiloda dövüşen Deontay Wilder, ikinci rauntta Cox’u üç kez yere indirince maçın kazananı oldu. 2012’in sonuna geldiğimizde Wilder 25 profesyonel boks maçına çıkmış ve hepsini kazanmıştı. Bütün maçları nakavt ile kazandı ve hiçbir rakibi dördüncü raunttan sonrasını göremedi.

DEONTAY WILDER

5. Bermane Stiverne’yi Yenerek Ağır Sıklet Şampiyonu Oldu

Bu dövüş sırasında Wilder rakibine o kadar sert yumruklar vurdu ki elinin içine daha önce ameliyatla yerleştirilen metal demirler büküldü. Las Vegas’ta gerçekleşen dövüş “Zafere Dönüş” olarak lanse ediliyordu. Bu maça kadar herkesi navakt ederek yenen Wilder’ın maç uzadıkça daha kötü bir performans vereceğini düşünenler yanıldılar ve rahat geçirdiği 12 raunt sonunda jürilerin ortak kararı ile galibiyeti aldı.

DEONTAY WILDER

6. Dokuz Yıl Sonraki İlk Amerikan Ağır Sıklet Şampiyonu Oldu

Deontay Wilder, WBC ağır sıklet boks şampiyonu olduğunda bu unvanı dokuz yıldır hiçbir Amerikan kazanamıyordu. Ondan önceki Amerikan şampiyon olan Hasim Rahman bu unvanı aldığında Wilder henüz kariyerine yeni başlıyordu.

DEONTAY WILDER

7. İlk Unvan Koruma Maçına Memleketi Alabama’da Çıktı

Eric Molina’ya karşı ringe çıktığı dövüş 2015 yılının Mayıs ayında Birmingham’da bulunan Bartow Arena’da yapıldı. Wilder, rakibi olarak Molina’yı seçtiği için bazı eleştiri oklarının hedefi oldu. Birçok kişi kendisine daha uygun bir rakip seçebileceğini düşünüyordu. Wilder ise maç için diğer potansiyel rakiplerin çok büyük ücretler talep ettiğini söyleyerek kararını savundu.

Dövüş, Molina nakavt olana kadar dokuz raunt sürdü. Molina, Wilder’ın kendisine attığı bütün yumruklara rağmen sürekli dövüşe geri döndüğü için büyük övgü topladı.

DEONTAY WILDER

8. Yılın Nakavtı Ödülünü İki Defa Kazandı

Deontay Wilder, Yılın Nakavtı ödülünü 2016 ve 2017 olmak üzere iki yıl üst üste kazandı. Bu ödüller sırasıyla Artur Szpilka ve Bermane Stiverne maçları için verildi. 2018 yılında bu ödülü kazanamasa da iki farklı ödül kazandı. Luis Ortiz’e karşı çıktığı maç “Yılın Dövüşü”, Tyson Fury’ye karşı çıktığı maçtaki on ikinci raunt ise “Yılın Raundu” ödülünü aldı.

9. Galibiyetlerinin Büyük Çoğunluğu Nakavtlardan Geldi

Deontay Wilder’ın birçok nakavt ödülü kazanmasına şaşırmamalı. Çünkü neredeyse bütün galibiyetleri bir nakavt ile aldı. Bugüne kadar toplam 42 profesyonel boks karşılaşmasına çıkan Wilder, bunların 41’ini kazandı ve bütün bu maçlarda rakibini nakavt etmeyi başardı.

10. Kazanamadığı Tek Maç Tyson Fury’e Karşıydı

Tyson Fury’e karşı çıktığı maç berabere bitince yenilmezlik unvanını korudu. Fakat birçok otoriteye göre Tyson Fury ona karşı daha uygun bir. 2018 yılının Aralık ayında Los Angeles’ta gerçekleşen mücadele beraberlikle bitse de iki dövüşte de galibiyeti hak ettiğine inanıyordu.

Deontay Wilder vs Tyson Fury 2018 Maç Özeti

Deontay Wilder vs. Tyson Fury 2

Yılın maçı çok erken geldi. İki yenilgisizlik unvanına sahip ağır sıklet boksör, daha önce berabere kaldıkları maçın rövanşına çıkıyor. Kazanan kim olacak? Daha önce neredeyse bütün rakiplerini nakavt eden Wilder mı, yoksa nakavtların kralını nakavt edeceğini iddia eden Tyson Fury mi?

Büyük karşılaşma 23 Şubat 2020 günü sabah saat 08:00’de şifresiz olarak DMAX ekranlarında!