1. Floyd Mayweather Jr. MMA yıldızı McGregor ile yaptığı boks maçından 275 milyon dolar kazandı ve bu tutar, bir boksörün kasasına koyduğu en büyük para olarak tarihe geçti.

Floyd Mayweather Jr.

2. Hollandalı “Sarı Dev” Semmy Schilt kickboks tarihinde 5 kez K-1 ağır sıklet dünya şampiyonu olarak kırılması zor bir rekora imza attı. Schilt daha sonra kalp rahatsızlığı sebebiyle kickbokstan emekli olduğunu açıkladı.

Semmy Schilt

3. Tek amatör dünya şampiyonu boksörümüz Sinan Şamil Sam, 2003’te İngiliz Danny Williams’ı profesyonel maçta nakavt etti. Bu maçtan 1 yıl sonra, Williams da Mike Tyson’ı nakavt ederek tarihe geçti.

Semmy Schilt

4. Avni Yıldırım, profesyonel boksta Türkiye’yi temsil ederek ana dünya şampiyonluk maçına çıkan tek Türk boksördür.

Avni Yıldırım

5. Tarihteki en uzun eldivenli boks maçı 110 raunt sürdü. 6 Nisan 1893’te ABD’de yapılan Andy Bowen ve Jack Burke arasındaki mücadele akşam 21:00’de başladı, sabah 04:19’da bitti.

Avni Yıldırım

6. Filipinli Manny Pacquiao 1995’te başladığı 25 yıllık profesyonel boks kariyerinde 8 ayrı sıklette şampiyon olarak bu dalda rekoru elinde bulunduruyor.

Pacquiao

7. Deontay Wilder, dünya ağır sıklet boks şampiyonluğu unvanını 10. kez üst üste koruyarak Muhammed Ali’nin rekorunu yakaladı. Fakat Tyson Fury’ye yenilmesinin ardından Muhammed Ali’yi geçme fırsatını da kaybetti.

Deontay Wilder

8. Muhammed Ali “Vietnamlılarla bir problemim yok. Onlarla savaşmayı reddediyorum.” diyerek savaşa destek vermediği için boks lisansı ABD’de 3.5 yıl askıya alındı.

Deontay Wilder

9. Mike Tyson ile Evander Holyfield arasında 1997’de yapılan rövanş maçında, Tyson 7. rauntta rakibinin kulağını kopartınca diskalifiye oldu. Tyson bu olaydan dolayı 3 milyon dolar para cezası almakla kalmadı, ringlerden de 2 yıl boyunca men edildi.

Deontay Wilder

10. Tyson Fury, WBC ağır sıklet dünya şampiyonluğu için Deontay Wilder ile çıktığı ilk maçta elde ettiği 7 milyon sterlini evsizlere bağışladı.

Tyson Fury 

BİLGEHAN DEMİR İLE BOKS GECESİ HER CUMARTESİ DMAX ARENA'DA!