Kutup porsuğu

Volverin olarak da bilinen bu küçük canavarlar acımasızdır ve vücutlarını kaplayan kalın koyu kürkleriyle tanınırlar. Pençeleri geri çekilebilir ve ağaçlara tırmanabilirler, bu da onlara herhangi bir yerde saklanabilme imkanı tanır. Genellikle mağaraları tercih eden bu hayvanların bir günde 65 kilometreye kadar yol kat ettikleri kaydedilmiştir. 

Alaska’nın en vahşi hayvanları

Ren geyiği

Ren geyiği, muhteşem boynuzlarıyla benzersiz bir türdür. Boynuzları her yıl kadife adı verilen yumuşak bir deri katmanının altında büyür. 300 kiloya varabilen bu memelileri kışkırtmamanızı öneririz! Eyalette yaklaşık bir milyon ren geyiği yaşamaktadır. Burada yaşayan ren geyikleri saatte 80 km hızla koşabilir. 

Alaska’nın en vahşi hayvanları

Dall yaban koyunu

Zirvelerden birine yapacağınız yolculukta bu vahşi koyunlardan en az bir tanesi karşınıza çıkacaktır. Otlaklar için dağ sırtları, dik yamaçları ve çayırları tercih ederler, bu nedenle sabit bir yiyecek kaynağına sahip olurlar. Bu koyunlar, 130 kiloya kadar çıkabildikleri için küçük hayvanlar değillerdir.

Alaska’nın en vahşi hayvanları

Ayılar

Siyah renkli olanlar genellikle eyaletteki ormanlarda bulunur; ancak kahverengiler, somon sevdalarından dolayı güney kıyılarındadır. Kutup ayısı ise popülasyonu en az olandır ve genellikle eyaletin kuzey kıyılarında bulunur. Bu nedenle çoğumuzun kutup ayısı görme şansı yoktur.

Alaska’nın en vahşi hayvanları

Misk sığırı

Bu ilginç hayvanlar, uzun tüyleri ve sırtlarındaki göze çarpan kamburluktan ayırt edilebilir. Erkek misk sığırları yaydıkları güçlü kokuyla tanınır. Aynı zamanda boynuzları olan bu tür, Alaska'nın kuzey yarısında bulunabilir. 

Alaska’nın en vahşi hayvanları

Vaşak

Vaşak, kedigillerden olmasına karşın evcil kediler kadar uysal değildir. Bu kedinin kalın kürkü vardır ve kulaklarındaki siyah tüy tutamları ile tanınır. Hayatta kalmaları Amerika tavşanı popülasyonuna bağlıdır. Alaska'nın kuzey kesiminde veya tavşan popülasyonunun o yıl fazla olduğu yerlerde bulunabilirler. 

Alaska’nın en vahşi hayvanları

Kutup tilkisi

Bu küçük tilkilerin kürkleri kışın beyaz, yazın kahverengidir. Köpekgillerden bir kerede en fazla yavru dünyaya getirendir. Tek seferde ortalama 11 yavru doğururlar, bu sayı 22’ye kadar çıkabilir! Yavrular yaklaşık 4 aylıkken yuvadan ayrılır.

Alaska’nın en vahşi hayvanları

Kanada geyiği

Alaska'nın en tehlikeli hayvanlardan biri olarak kabul edilirler. Geyik familyasının en büyük üyelerindendir. Kışın sürü halinde hareket eden Kanada geyiklerinin dişi ve erkekleri ayrı ayrı grup olur.

Alaska’nın en vahşi hayvanları

Kel kartal

Alaska, 30.000'den fazla kel kartala ev sahipliği yapmaktadır. Bu etkileyici kuşların kanat açıklığı 2.5 metreye kadar çıkabilmektedir. Kel kartal, Amerika Birleşik Devletleri’nin sembolü haline gelmiştir.

Alaska’nın en vahşi hayvanları