Soğuya dayanmak

Alaska’da özellikle kış aylarında dondurucu bir soğuğa karşı her zaman hazırlıklı olmanız gerekmekte. Bu nedenle Alaska’da kimse sizden en son moda trendlerine göre giyinmenizi beklemez. Önemli olan kullanışlı ve korunaklı kıyafetlerinizin olmasıdır.

yabanda 100 gün

Aylarca yetecek yiyecek

Yine hava koşullarından dolayı, ağır kış şartları bastırmadan tüm mevsimi rahatlıkla geçirmek için yiyeceklerinizi depolamayı öğrenmeli ve planlamalısınız. 

yabanda 100 gün

Acımasız arazi

Bu uçsuz bucaksız, el değmemiş arazi aynı zaman öngörülemeyen zorlukları da beraberinde getiriyor. Kendinizi bir anda balçığa batmış bir halde bulabilir ya da sık ormanların arasında sıkışmış bulabilirsiniz.

yabanda 100 gün

Seyahat etmek bir hayli zor

Özellikle kış aylarında nehrin donmasıyla seyahat etmek imkansızlaşıyor. Alaska’da arabayla bir yerden bir yere gitmek genellikle pek mümkün değil. Bunun nedeni ise eyaleti kapsayan bir yol ağı yok. Genellikle ulaşım için tekne ve uçak tercih ediliyor. Ancak kışın buzlanmalarla seyahat güçleşiyor.

yabanda 100 gün

Ayıları hafife almayın

Alaska’da yaşamanın beraberinde getirdiği birçok farklı tehlike ve risk var. Ancak bunlardan en bilineni ayılar… Eğer uzun yürüyüşlere, kampa ya da avlanmaya çıkacaksanız bir ayıyla karşılaşma ihtimalinizin olduğunu unutmayın. Bir ayıyla karşılaşma durumunda ne yapmanız gerektiğini mutlaka öğrenin.

ALASKA KUŞAĞI YEPYENİ PROGRAMLARIYLA 17 NİSAN'DAN İTİBAREN HER CUMARTESİ DMAX'TE!