Tüm dünyanın koronavirüsle mücadele ettiği bugünlerde, nasılsın? Ne kadar endişeli ya da sakin hissediyorsun?

Tabii ki de endişeliyim. Ne olup bittiğini takip ediyorum. Aynı zamanda her şeyi durdurabileceğimizi de düşünmüyorum. Hayatıma bir şekilde devam etmeliyim. Başka şeyler de olabilirdi ancak herkes bu durumda sorumluluğunu almalı ve  olanlara saygı duymalı.

Hammarby takımında antrenmanlarına devam ediyorsun. Yeşil beyaz formada olmak nasıl bir duygu?

Çok iyi hissettiriyor. Avrupa’nın geneline baktığımda özellikle İtalya’da kimse çalışmalarına devam edemezken burada arkadaşlarımla idman yaptığım için çok mutluyum. Takımda çalışan harika insanları ve oyuncuları tanıyorum. Dürüst olmak gerekirse böyle bir imkana sahip olduğum için mutluyum.

Zlatan Ibrahimovic

Bu şartlarda idman yapmana rağmen futbol tutkunu görebiliyoruz. Birkaç hafta önce Milan’daki idmanlarına kıyasla neler değişti hayatında?

Her şey mükemmel, doğal çim saha değil yapay bu nedenle tempomuz da yüksek. Buradaki birçok futbolcu çok genç, kendilerini kanıtlamak ve geliştimek istiyorlar.  Umarım ben de onlara bir şeyler öğretebilirim.

Zlatan Ibrahimovic

"MİLAN'A DÖNMEK ZORUNDAYIM"

Buradaki futbolcular 2020’de İsveç Futbol Ligi’nde (Allsvenskan) takım arkadaşların olabilir mi?

Şu an Milan ile bir sözleşmem var. Bunun nasıl sonlanacağını görmemiz lazım. Henüz herhangi resmi bir karar yok. Her zaman dediğim gibi mümkün olduğunca uzun süre futbola devam etmek istiyorum ancak gelecekte ne olacağını asla bilemeyiz. Yaptıklarım ya da ismim yüzünden buna izin verilmesini istemem. Takıma bir şeyler katmak isterim. Eğer bir takıma aitseniz iyi bir performans göstermelisiniz. İleride ne olacak göreceğiz.

Zlatan Ibrahimovic

O zaman sezon başladığında tekrar İtalya’ya döneceksin?

Sözleşmemde olduğu için dönmek zorundayım. Sözlemeye saygı duymalıyım. Profesyonel bir oyuncu olarak altına imza attığınız bir sözü tutmalısınız.

Ama eğer sözleşmen sonlanırsa seni İsveç’te izleme şansımız olacak mı?

Bilmiyorum. Birçok şey oluyor. Koronavirüs diye bir şeyin çıkacağını ve sadece 2 haftada tüm dünyayı tepe taklak edeceğini kim bilebilirdi. Neler olacağını göreceğiz. Şu an bu konu hakkında düşünmüyorum çünkü Milan ile bir sözleşmem var.

Zlatan Ibrahimovic

Ama yine de seçeneklerin arasından çıkarmıyorsun?

Birlikte göreceğiz. Oynayabildiğim sürece futbola devam etmek istiyorum. İsveç liginde oynamak istiyor muyum? Bilmiyorum. Her zaman burada oynamayacağımı söylemiştim. Ancak buna benzer başka şeyler de söyledim ve sonra kararlarımın değiştini de gördük. Neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Zlatan Ibrahimovic

Hammarby’ın hissedarlarından biri oldun. Kulübün geleceğine dair nasıl bir etki yaratmak istiyorsun?

Konu futbol olunca yeteneğimi ve bilgimi getiriyorum. Kulüp büyümek istiyor. Bense futbolu başka bir açıdan öğrenmek istiyorum.  Hep sahadaydım ve bildiklerimi burada gösterdim. Ancak kariyerin sona erdikten sonra artık sahada olmuyorsun ve sahanın dışından bakmak zorundasın. Bu çok farklı bir şey, takıma bilgimi ve tecrübemi getiriyorum. Özellikle geliştirebileceğimiz ve benim gelişmeler için yardım edebileceiğim yeni yetenekli oyuncular için.

Zlatan Ibrahimovic

Kalbinde Hammarby’ın renkleri yeşil ve beyaza yer açıldı mı?

Hammarby’a tecrübelerimi ve bilgimi getirdim. Bir başka futbol kulübüne de (Malmö) çok yardım etmiştim.

"İNSANLAR HER ŞEYİN KOLAYINI İSTER"

Birkaç ay önce bu takıma bir hissedar olarak geldiğinde memleketin ve aynı zamanda eski takımın Malmö’deki tepkiler hakkında ne düşündün?

Çok bir şey düşünmedim. Bana böyle bir fırsat geldi ve çok iyi bir fikir olduğunu düşündüm. Daha da fazlasını düşünmedim. Alışkın olduğumdan farklı bir şekilde yeni bir şeyler öğrenmek ve katkıda bulunmak için bir şanstı. Malmö’ye 100 milyon krondan fazlasını vermiştim. Onlar için de bir şey yapmışım değil mi?

Malmö’deki tepkiler hakkında ne düşünüyorsun?

Çok üstüne düşündüğüm bir konu değil. Ne istiyorlarsa onu yapabilirler, neye istiyorlarsa ona inanabilirler. Orada istenmememe rağmen Malmö’de oynadım ve takım için elimden geleni yaptım. Hemde ilk sözleşmemde üç kağıda getirilmeme rağmen… Bu olayın yaşanmasına rğgmen, kulübe yardım etmeyi seçtim. Takıma 100 milyon kron verdim. Böyle bir parayla takım kurmak zor değildir. Çok iyi davrandığımı düşünüyorum. Fazlasıyla, olması gerekenden de fazla iyi… 100 milyon krondan fazla alan bir İsveç takımından bahsediyoruz. O zorlu zamanlarda iyi bir para değil mi? Buna minnettar olmalılardı ama ben istenmeyen kişi oldum. Bilenler biliyor… Şimdi rüzgarın kendine doğru estiğini görenler konuşmaya başladı. İnsanlar böyledir, her şeyin kolayını ister. Ben neler yaptığımın ve verdiğimin bilincindeyim. Bunun farkında olup minnettar olanlar da var.

Zlatan Ibrahimovic

Eski kulübün Malmö hakkında şimdi neler hissediyorsun?

Yıllarca onlara yardım ettim, gittiğim her yerde Malmö’yü temsil ettim. Şimdi burada, Hammarby’a yardım ediyorum. Artık yeni bir tren kalkıyor.

Konuştuğum birçok kişi Hammarby’da bu işe başlamanla Malmö’deki ‘kahraman’ duruşunu kaybettiğini düşünüyor. Böyle bir iş fırsatı karşına çıktığında aklından bunu geçirmiş miydin?

Asla böyle bir şey düşünmedim. Zorlukları seviyorum. Farklılık yaratacağım projelerde çalışmayı seviyorum. Böyle bir olanak çıktı ve hemen kabul ettim.

Zlatan Ibrahimovic

"BENİM YAPTIKLARIM SİLİNEMEZ, EBEDİYEN TARİHTE KALACAK" 

Geçtiğimiz sonbahar heykelinin açılışı için Malmö’deydin. Bundan birkaç ay sonra heykel saldırıya uğradı ve sonunda kaldırıldı. Bu konu hakkında hiç konuşmadın. Neler hissediyorsun?

Üzücü bir durum. Daha önce söylediğim gibi orada yaptıklarıma minnettar olanlar asla böyle bir şey yapmazlar. İlgi isteyen, basında bunun konuşulmasını isteyenlerin çocukca bir hareketi. Biz bu seviyede değiliz. Heykelin varlığı ya da yokluğu benim tarihimi silemez. Benim yaptıklarım ebediyen tarihte kalacak.

Olanları görmek seni üzdü mü?

Hayır, onlar için üzücü bir durum.

Gelecekte heykelinin nerede olmasını istersin?

Olan oldu ve artık benim için bir önemi yok. Bugün dünden daha önemli. Koronavirüsten ve sağlıktan konuşuyoruz. Böyle bir zamanda yaşarken heykelin hiçbir önemi yok.

Zlatan Ibrahimovic

Hammarby’a geri dönecek olursak yeni futbolcularla olan anlaşmaları konuşalım. Bir süre önce Instagram hesabından kulübe yeni bir oyuncuyu getirmeye çalıştığını yazdın. Zlatan olarak Hammarby’a yeni yenetekler çekmek için etkili bir isim olduğu düşünüyor musun?

Kulüpte herkesin bir görevi, sorumluluğu vardır. Eğer benden bir konu hakkında yardım istiyorlarsa, imkanım varsa yardımcı olurum. Bu benim yapabileceğim en küçük şey. Eğer işe yararsa harika!  Herkes kulüp için en iyisini yapmaya çalışıyor. En önemlisi bu.

Yeni oyuncu sözleşmelerinde maddi olarak da katkıda bulunur musun?

Duruma göre değişir. Kulübü geliştirmek ve yardım etmek için buradayım.

Hammarby’a en iyi şekilde yardım edebilmek için en mantıklı ve doğru hareket takıma katılmak olmaz mıydı?

Herkes bunu söylüyor. Böyle bir sorumluluk bana yüklenmemeli. Ben sadece futbol oynamak ve mutlu olmak istiyorum. Şu an Milan’ın oyuncusuyum. Kim Milan’da forma giymek istemez? Dünyanın en büyük kulüplerinden bir tanesi. 38 yaşındayım, daha ne kadar süre futbol oynayabilirim bilmiyorum. Ancak devam etmek istiyorum.

Zlatan Ibrahimovic

"MİLLİ TAKIMA ASLA DÖNMEYECEĞİM"

Milan’da 10 maçta 4 gol attın, maçların çoğunda neredeyse 90 dakika sahadaydın. Takımı geliştirdin ve böylelikle İsveç Milli Takımı’na geri döneceğine dair söylentiler başladı. Bu kapı tamamen kapandı mı? Milli takıma dönmeyi düşünüyor musun?

Milli takımı bıraktım dediğimde bırakmıştım. Dünya Kupası için yine benim geri döneceğime dair söylentiler başladığında medyayı da kullanarak biraz durumla eğlenmeye başladım. Teknik direktör Janne’yi biraz strese soktum. Benim her gün nasıl yaşadığımı, 24 saat nasıl basın tarafından takip edildiğimi görmüş oldu. Ancak dürüst olmak gerekirse asla milli takıma dönmeyecektim.

Stratejik bir hareket miydi?

O sırada ABD’deydim ve Avrupa’yı özlemiştim. Durumla biraz eğlenmek istedim.

Milli takım kapısı kanadı, peki İsveç Futbol Ligi kapısı biraz da olsa açık mı?

Kondisyonum yettiği sürece tüm kapılar açık. Milli takım olmayacak çünkü benden daha iyi futbolcular var. Şimdi onların yükselme be parlama zamanı.

Zlatan Ibrahimovic

İtalya 25 bini geçen ölü sayısıyla koronavirüsten en şiddetli etkilenen ülkelerden birisi. İtalya’ya geri dönme konusunda ne hissediyorsun?

En önemli olan şey sağlıktır. Futbol ya da başka herhangi bir spor öncelikli endişemiz olmamalı. Halk sağlığı ne zaman iyileşir, durum daha iyiye giderse o zaman spor müsabakaları hakkında yeniden konuşabiliriz. Spor konusunda şu an için bir fikrim ve cevabım yok. Kulübümle sık sık konuşmaya devam ediyorum. Şu an burada idman yapmam benim için daha iyi.

Serie A başlayana kadar Hammarby’da mı kalmayı düşünüyorsun?

Milan ne zaman çalışmalara başlarsa tabii ki bende o zaman dönmek zorundayım.

Milan antrenmalara başlamadı mı?

Hayır. Basında böyle şeyler görüyorsunuz ancak Milan’da kimse antrenman yapmıyor. Bu nedenle henüz bir toplanma yok.

O zaman sence daha ne kadar İsveç’te kalacaksın?

Bilmiyorum. Kimse bilmiyor. Antrenmanlar başlar başlamaz gideceğim. Şu an gitmenin bir anlamı yok. Herkes şu an evinde spor yapıp sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Bunları gördükçe burada olmak daha iyi hisettiriyor. Burada tüm takımla birlikte çalışabiliyorum.

Zlatan Ibrahimovic

Kondisyonun ne durumda?

İnişli çıkışlı. Bir gün daha güçlü hissedersin, bir gün güçsüz. Bu nedenle burada çalışmaya devam ediyorum. Buna devam ettiğim sürece Milan’daki takım arkadaşlarımdan daha avantajlı olacağım.

Zlatan Ibrahimovic

"KUPA DOLABIMDA HALA BOŞ YERLER VAR."

Senin için ev neresi?

İsveç.

Malmö mü? Milano mu? Yoksa Stockholm’mü?

Şu an İsveç’te turist gibi hissediyorum çünkü burada hiç yaşamadım. Gelecekte taşındığımda evim demek isterim.

Stockholm’de mi?

Evet şu an burada yaşıyorum.

Kupa ve madalyalarının arasında İsveç Ligi’nden de bi kupa eklemeyi arzu etmez misin?

Tüm kupalara kapım açık. Kupalarımın olduğu dolapta hala boş yerler var. Birkaç gün önce o dolabımı düzenledim. Her zaman daha fazlasını istedim.Kazandığım sürece İsveç Ligi olmuş ya da bir başka lig fark etmez. Her zaman kazanmak isterim.