Grant Cardone, 17 şirket ve 2 milyar dolar değerinde mülkün sahibi bir iş insanı. Gizli Milyarder'in yeni sezonunda 100 dolar ile 1 milyon dolar değerinde bir iş kurmaya çalışıyor. Başarılı girişimciden zengin olmanın 10 püf noktasını öğrenelim.

1. Harcama yapma, yatırım yap.

Arkadaşınla yemeğe çıkmak harcama olur fakat potansiyel bir müşteriyle yemeğe çıkmak yatırımdır. Paranı doğru kullan. Zengin olmanın 10 yolu

2. Birden fazla gelir üret.

Tek bir işten gelirin olmasın. Birkaç ayrı yerde çalışarak veya paranı işleterek tek bir yere bağımlı kalma ve daha fazla gelirin olsZengin olmanın 10 yolu

Zengin olmanın 10 yolu

3. Bağlantılarını çoğalt.

İnsanlarla tanış, iletişim kur, yeni yerler keşfet. İş dünyasında ne kadar çok bağlantın varsa o başarıya o kadar yakınsındır.

Zengin olmanın 10 yolu

4. Zor kararları hızlı al.

Önemli bir karar vermek, sorunları çözmek için beklemek yalnızca vakit kaybettirir. Yapman gereken şeyleri erteleme. Hızlı ol ki rakiplerin önüne geçesin. Ne derler bilirsin, vakit nakittir!

Zengin olmanın 10 yolu

5. Multimilyoner gibi çalış.

Araştırmalara göre milyonerler ayda en az iki kitap okuyor. Bill Gates yılda en az 60 kitap okuyor.. Warren Buffett ise gününün %80’ini kitap okuyarak geçirdiğini söylüyor. Kütüphaneye koşma zamanı geldi.

Zengin olmanın 10 yolu

6. Profesyonel gibi pazarlık yapmayı öğren.

Pazarlık, iş dünyasının olmazsa olmazıdır. Fiyat, ürünler, zaman gibi her konuda pazarlık yapmanız gerekir.

 

Zengin olmanın 10 yolu

7. Yüz yüze iletişim kur.

Günümüzde internet üzerinden çok fazla iş, anlaşma ve toplantı yapılıyor olsa da müşterilerle ve yatırımcılarla bizzat tanışmanın, tokalaşmanın ve daha samimi iletişim kurmanın çok önemli olduğunu söylüyor Gizli Milyarder’imiz.

Zengin olmanın 10 yolu

8. Milyonerleri iyi incele.

İş insanlarını, girişimcileri araştır. Başarıya giden yolda neler yapmışlar öğren ve onların adımlarını takip et.Zengin olmanın 10 yolu

9. Asla pes etme.

İşler iyi gitmiyor olabilir ama bu pes etmek gerektiği anlamına gelmez. Alternatif yöntemler dene, elinden gelenin hepsini yaptığından emin ol.

Zengin olmanın 10 yolu

Zengin olmanın 10 yolu

10. Sadece çok başarılı insanlardan tavsiye al.

Öyle herkesin söylediğini dinleyemezsin diyor ünlü girişimci. Sadece Grant gibi başarısını kanıtlamış, verdiği tavsiyeleri kendi de uygulayan insanlara kulak ver. 

Gizli Milyarder yeni sezonuyla Cumartesi 19:00'da dmax.com.tr'de!