Gandalf rolü ilk olarak geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden efsane oyuncu Sean Connery’ye teklif edilmişti. Connery, bu rolü kitabı ve senaryoyu anlamadığı için reddetmiş.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

Film için doğru Aragorn’u bulmak ise başlı başına bir sorun olmuş. Rol ilk olarak Nicholas Cage’e teklif edilmiş. Ardından Russell Crowe da rol için düşünülen isimler arasında yer almış.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

Hafızalara kazanan Saruman’ı canlandıran aktör Christopher Lee, bu role seçilmeden önce 40 yıl boyunca her sene Yüzüklerin Efendisi serisini baştan sona tekrar tekrar okumuş. Saruman onun iliklerine işlemiş desek yeridir. Ancak Lee’nin kalbinden geçen Gandalf rolüymüş.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

Aragorn rolüyle karşımıza çıkan Viggo Mortensen, çekimlerde kullanan 3 atı sahiplendi.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

Boromir rolüyle karşımıza çıkan Sean Bean, helikopter korkusu nedeniyle Yeni Zelanda’daki bir dağda gerçekleşen çekimlere her gün yürüyerek gitmiş.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

Üçlemenin son filmi Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, 11 dalda Oscar heykelciğini de kazandı. Aday olduğu tüm ödülleri kazanan ender filmlerden biri olarak tarihteki yerini aldı.YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

3 saati geçen süreleriyle her bir filmi bir gün içinde izlemeye çalışırsanız, gününüzün neredeyse tamamını buna ayırmanız gerekir.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

4 kişiden oluşan genç Hobbit ekibi prostetik ayaklarının yapımı için her sabah 5’te sete gidiyorlardı. Ayakların yapımı bir buçuk saat sürüyordu. Bu süre bir Game of Thrones bölümünden uzun.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

Jake Gyllenhaal, Frodo rolü için deneme çekimlerine katılmış ancak İngiliz aksanı yapması gerektiğini bilmiyormuş. Ünlü aktör, bugüne kadar katıldığı en kötü deneme çekimi olduğunu söylüyor. Rol daha sonra bildiğiniz üzere Elijah Wood’un oldu.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

Yönetmen Peter Jackson, çekimlerin sonunda kullanılan 2 yüzükten birini Elijah Wood’a birini ise Andy Serkis’e (Gollum) hediye etti.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

Aragorn’u canlandıran Viggo Mortensen, çekimlere ara verilse dahi yanından kılıcını asla ayırmadı. Bu yüzden başı sık sık belaya girdi, birçok kez polis tarafından sorguya alındı.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

Legolas’ı canlandıran Orlando Bloom, birçok aksiyon sahnesinde dublör kullanmak yerine kendi yer aldı. Bunun sonucunda birkaç kaburgasını kırdı.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ