1. Atacama Çölü Şili

Yıldız gözlemcileri için dünyanın en ünlü noktasına hoş geldiniz! Atacama Çölü, kuru havasıyla çok az buluta ev sahipliği yapıyor. 5 bin metreyi bulan yüksekliğiyle ise yıldızlara daha da yakınsınız. İsterseniz kendi teleskobunuzu götürün ya da And tepelerine kurulan ALMA’yı ziyaret edin.

atacama

atacama

2. Saklıkent Gözlemevi Antalya

Saklıkent’te 2 bin 550 metre yükseklikte yer alan teleskop gökyüzünün dansını yansıtıyor. Burada her yıl düzenlenen Gökyüzü Gözlem Şenlikleri, bu alanın uluslararası üne kavuşmasına yardımcı da oluyor. Bölgede kamp yapma imkanları da mevcut.

atacama

3. Brecon Tepesi Galler

Işık kirliliğinin çok az olduğu bu tepede meteor yağmurlarının tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. En rahat ayakkabılarınızı giyin ve huzurlu, macera dolu bir gece yürüyüşüne kendinizi hazırlayın. Harika bir yıldız şovuna tanık olacaksınız.

atacama

4. Westhavelland Doğa Koruma Alanı Almanya

Berlin’den sadece 100 kilometre uzaklıktaki bu alan, şehir hayatından tamamen kopmak istemeyenler için ideal bir seçim. Ziyaret etmek için en uygun zamanlar Mayıs ve Temmuz ayları arası olduğu belirtiliyor. Eğer sonbaharda buraya yolunuz düşerse, bu kez kuşların göçüne ve onların seslerine tanık olabilirsiniz.

atacama

5. Kaçkar Dağları

3 bin 500 metreyi aşan zirvede kamp kurmayı göze alıyorsanız yıldızların dansı sizi bekliyor. Karadeniz iklimini göz önünde bulundurarak hava durumunu önceden kontrol etmekte fayda var.

atacama

6. Death Valley Ulusal Parkı ABD

Bu park Las Vegas’ın ışıltılı dünyasına yakın olsa da ilkbahar ve kış aylarında yıldız gözlemcilerinin uğrak alanları arasında yer alıyor.

atacama

7. Tenerife Kanarya Adaları

Tropik fırtınalardan uzakta ve yüksek rakımıyla gökyüzünü izlemek için harika bir nokta. Bu bölge, yıldız seyrini en yüksek seviyeye çıkartmak için üzerinden geçen uçakları azaltmaya yönelik özel bir yasa bile tasarladı. Dilerseniz sahile uzanıp yıldızların arasında kaybolun, dilerseniz volkanik tepelere tırmanarak yıldızlara daha da yakınlaşın.

atacama

8. Kartal Gölü Tabiatı Koruma Alanı Muğla

Işık kirliliğinden uzakta, 1903 metrelik rakımda berrak bir gökyüzü ile yıldız fotoğraflamak için tüm ideal koşullar mevcut.

atacama

9. Namib Doğal Yaşam Alanı Namibya

Namib Çölü’nün doğusunda yer alan bu park, düşük nem oranı sayesinde berrak bir gökyüzü ve böylelikle büyüleyici bir yıldız seyri sunuyor. Buradaki kamp alanından teleskop kiralamak bile mümkün, dilerseniz özel bir rehber eşliğinde turlara da katılabilirsiniz.

atacama

10. Mauna Kea Hawaii

Gün batımında adanın en tepe noktasında yer alan teleskopu ziyaret ederek bu unutulmaz yolculuğu başlatın.

atacama