Geçtiğimiz yıllarda DMAX’te heyecanla takip ettiğimiz yağlı güreşler bu yıl düzenlenecek mi? Hepimizin merakla beklediği bu soruların cevabını Bilgehan Demir’in sunduğu Fight Club’ın yeni bölümünde öğrendik.

yağlı güreş

Fight Club yayınına katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yılkı müsabakalar için hazırlanan planları DMAX izleyicileri ile paylaştı.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ GERÇEKLEŞECEK Mİ?

Gürkan, “Kırkpınar 658 yıldır kesintisiz devam eden bir organizasyon. Bu nedenle UNESCO Dünya Kültür Listesi’nde yer alıyor. Nisan’da başlaması gereken karşılaşmalar ertelendi ya da iptal edildi. Ancak bunu Kırkpınar için söylemek çok erken” ifadelerini kullandı.

yağlı güreş

Normal şartlarda bu yılkı karşılaşmanın 3-4-5 Temmuz’da yapılması bekleniyordu. Recep Gürkan’ın Fight Club izleyicileri için açıkladığı alternatif plan önerileri şu şekilde:

yağlı güreş

-Haziran ayı ile başlayan kademeli normalleşme süreci takip edilerek, 15 gün ya da 2 aya kadar müsabakaların ertelenmesi mümkün. Recep Gürkan, açık havada yapılan bir spor olduğu için hava şartları izin verdiği sürece ertelenebileceğinin altını çiziyor.

-Eğer kış aylarına sarkarsa, Kırkpınar kapalı bir alana taşınacak ve 14 boyun sayısı azaltılacak.

yağlı güreş

-Son seçenek ise 2 baş pehlivana test yapılarak izole edilecek ve sembolik olarak karşılaşacaklar.

ELMALI YAĞLI GÜREŞLERİ GERÇEKLEŞECEK Mİ?

Yağlı güreş takipçilerinin bir diğer merak ettiği müsabaka ise Elmalı… Elmalı’daki son hazırlıkları ise Belediye Başkanı Halil Öztürk anlattı.

yağlı güreş

Öztürk, güreş sezonu devam ediyormuş gibi tüm hazırlıklara devam ettiklerini belirterek, federasyondan seyircisiz yapma kararı çıkarsa bu şekilde devam edeceklerini açıkladı.

yağlı güreş

yağlı güreş