1. Dizi Alaska’da geçiyor.

Hayatta kalma becerilerinizi sınamak için Alaska'nın ortasından daha iyi bir yer yoktur. Bu sebeple dizi, Alaska'da büyük ölçüde keşfedilmemiş ve çok uzak bir bölge olan Tanana Vadisi'nde çekildi.

yabanda 100 gün

2. Yalnızca Jennifer ve Andrew birbirini tanıyor.

Şovu bu kadar benzersiz kılan şeylerden biri de Jennifer ve Andrew dışında, katılımcıların birbirini tanımıyor olması. Geçim kaynağınız ve hayatta kalmanız söz konusu olduğunda, tanıdığınız ve güvendiğiniz insanların yanında olmak istersiniz. Bu aşinalığa sahip olmamak, programa kesinlikle ilginç bir dinamik katıyor.

yabanda 100 gün

3. Birbirinden farklı katılımcılar

Birbirlerini tanımamalarının dışında, farklı geçmişlere ve deneyimlere sahip olan apayrı karakterler. Örneğin, biri ev sahibi iken diğeri spor malzemeleri satıyor. Aslen Virginialı bir olan Adam Frye ise hayatının çoğunu ormanda yaşayarak geçirmiş.

yabanda 100 gün

4. Acil durumlar için beklemede olan bir yardım ekibi var.

Yabanda 100 Gün için bir senaryo yazılmamış ve katılımcılar gerçekten kendi hallerine bırakılmış olduğu görülüyor. Ancak The Cinemaholic'e göre, acil durum tahliye planları ve herhangi bir acil durumda katılımcılara yardım etmek üzere hazır bekleyen ekipler var.

yabanda 100 gün

5. Hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları tek şey doğal unsurlar değil.

Tek başına hava koşulları bile Tanana Vadisi'nde hayatta kalmayı neredeyse imkansız kılıyor. Üstelik vahşi doğanın ortasında, tanımadıkları her biri ayrı karakter olan bir avuç dolusu insanla bir aradalar. Soğuk hava koşullarıyla başa çıkmanın yanı sıra, diğerleriyle de geçinmek ve ilgilenmek zorundalar. Bu durumda zaman zaman ikincisi daha zorlayıcı olabiliyor.

6. Katılımcıların kendi topluluklarını kurmak için 100 günü var.

Söz konusu 100 gün, katılımcıların kendi topluluklarını çalışır duruma getirmek için sahip oldukları süreyi temsil ediyor. Kulağa yeterli bir zaman gibi gelse de onlar açısından kesinlikle kısıtlı bir süre.

yabanda 100 gün

7. Program 2019'da çekildi.

Alaska'nın vahşi doğasında mahsur kalmak salgın sırasında muhtemelen güvenli bir yerdir. Ancak dizi, COVID-19'dan önce çekildi. Katılımcılardan Christine McGuigan, Facebook gönderisinde şöyle diyor: Geçen sonbaharda birkaç aylığına gitmiştim. Fragmanı izleyince gerçekten orada olduğumu hatırlamak gerçeküstü hissettiriyor. Nasıl sonuçlandığına bakılmaksızın, bu deneyim muhtemelen şimdiye kadar verdiğim en iyi karardı. Hayatımda yepyeni ve heyecan verici bir sayfa açtı. Tam olarak olmam gereken yerde olduğumu hissediyorum ve bunun için çok minnettarım."

yabanda 100 gün

8. Topluluğun nasıl ortaya çıktığını görmek için sezonun sonunu beklemeniz gerekecek.

Christine’ın gönderisinden de anlaşılacağı üzere topluluğun başarılı olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmamış ve spoiler sızdırılmamış gibi görünüyor. Merak ediyorsanız sonuna kadar izleyin ve görün!

yabanda 100 gün

9. Programın eğitici yönleri de var.

İnsanların bu kadar zorlu koşullarda tam olarak nasıl hayatta kaldıklarını merak ettiyseniz, Yabanda 100 Gün size bu konuda fikir verecektir. Asıl amacı eğitmekten çok eğlendirmek olsa da oldukça güzel şeyler öğreneceksiniz.

yabanda 100 gün

YABANDA 100 GÜN PROGRAMI HAKKINDA TÜM GELİŞMELERİ BURAYA TIKLAYARAK TAKİP EDEBİLİRSİN. 

10. Bu, Discovery’nin Alaska’da hayatta kalma konusundaki ilk işi değil.

Yabanda 100 Gün’ün kadrosu, Alaska'nın ücra bir bölgesinde hayatta kalmaya çalışan ve bununla ilgili öne çıkan ilk insanlar değil. Discovery’nin 2015 yılında yaptığı, benzer bir konsepte sahip olan ‘’Son Alaskalılar’’ isimli bir programı da mevcut.