Ragnar ve Lagertha’nın en büyük oğlu Bjorn, artık Kattegat’ın yeni kralı… Yeni kral olarak babasının izinden giderek güçlü bir savaşçı, güvenilir bir lider olduğunu kanıtlamak istiyor.

vikings

6. sezonda annesi Lagertha’nın Hvitserk tarafından öldürüldüğünü öğrenen Bjorn, kardeşini öldürmeye karar verdi. Ancak son dakika kararını değiştirerek Hvitserk’i sürmeyi tercih etti.

vikings

Bjorn Demiryüz, hayatını kurtaran Kral Harald’a karşı borcunu ödemek için Ubbe’yi Kattegat’ın başında bırakarak Kral Olaf’ın yanında gitti. Esir tutulan Harald’ı kurtarmak isteyen Bjorn, burada Kral Olaf’ın bir teklifi ile karşılaştı.

vikings

Kral Olaf, bir oylama yapılarak tüm topraklarda hüküm sürecek Norveç Kralı seçilmesini istedi. Oylama sonucu Kral Harald Norveç Kralı seçilince Bjorn canını kurtarmak için kaçmak zorunda kaldı.

vikings

Ancak ilerleyen günlerde Prens Oleg’in saldırısına karşı topraklarını korumak için Kral Harald ile ittifak kurdu.

vikings

Sezon arası finalinde kardeşi Ivar ile savaşta çarpışan Bjorn, büyük yaralar alarak ölüme terk edildi. Kendi kardeşleri tarafından ihanete uğrayan Bjorn’ün hem hayatı hem de Kattegat’ın geleceği tehlikede.

vikings

Vikings’in yeni bölümlerinde Bjorn’u neler bekliyor?

Savaş sırasında ölümcül darbeler alan Bjorn, fiziksel ve duygusal olarak yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor.

vikings

Bjorn, Rusların yeni bir saldırı hazırlığında olduğunu biliyor ve hazırlanmak istiyor. Tüm halkı umudunu kaybetmişken onları yeniden bir araya getirebilecek kişinin kendisi olduğunu biliyor.