-6.sezon Kattegat Savaşı’ndan 6 ay sonra, Kral Bjorn’ün hükümdarlığıyla başladı.

vikings

-Lagertha savaşçı günlerini geride bırakıp sakin bir hayat sürerken, Ivar kalan sadık takipçileriyle birlikte İpek Yolu’ndaydı.

vikings

-Lagertha’nın köyü saldırıya uğradı ve ölümcül yara alan Lagertha sonun yakın olduğunu anlayıp Kattegat’a doğru yola çıktı.

vikings

-Hvitserk, gördüğü halüsinasyon yüzünden Lagertha’yı Kattegat’a saldırmak için geri dönen Ivar sandı ve onu bıçaklayarak öldürdü. Böylece, Lagertha’nın Ragnar’ın oğlu tarafından öldürüleceği kehaneti gerçekleşti.

vikings

-İpek Yolu’ndaki macerasında Ivar, Prens Oleg ve Kiev Ruslarının eline düştü.

vikings

-Rus Krallığı’nın gerçek varisi Igor’u kaçırmak için Prens Oleg ile anlaşan Ivar, gözünü gerçek gücü elinde tutan Igor’a dikti ve taraf değiştirdi.

vikings

-Kattegat’ta tüm Norveç’e hükmedecek tek bir kral için seçim yapıldı ve sürpriz bir politik hamleyle seçimi Harald kazandı, Bjorn kaçmak zorunda kaldı.

vikings

-Sezonun ilk yarısı İskandinavya’nın Rus işgaliyle kapandı. Kardeş kavgası destansı bir savaşa dönüştü.

vikings

-Ivar Rus güçleriyle birlikte Norveç’in kontrolünü ele geçirmek üzere saldırdı. Bjorn, Kral Harald ile birlikte vatanını savundu.

vikings

-Kardeşi tarafından ihanete uğrayan Bjorn, savaş alanında ölüme terk edildi.

vikings

-İlk bölümü 2013 yılında yayınlanan Vikings, 7 yılın sonunda 6. sezonuyla veda ediyor. 

vikings

-13 kez Emmy ödüllerine aday oldu. 

vikings

-6. sezonun final bölümlerinde Ragnar'ın oğulları Bjorn, Ivar, Ubbe ve Hvitserk'in kaderini öğreniyor, Vikings efsanesinin son perdesine tanık oluyoruz. 

vikings