1. Rollo sen gerçek misin?

Korkusuz savaşçı Rollo, tarihte de kıskanç, hırslı ve fevri kararlar alan bir lider olarak anılıyor. Normandiya’nın ilk Dükü olarak anılan Rollo’nun Viking geçmişi tam olarak bilinmiyor. Normandiya’yı fetheden Rollo, acımasız liderliği ile biliniyor. Ancak Vikings dizisinde gördüğümüz gibi Rollo ve Ragnar kardeş değil.

2. "Savaş boyalarımı getirin"

Dizide Viking savaşçı görünümlerinini biraz abartılı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak tarihte özellikle gözlerini siyah renge boyayarak mücadeleye hazırlanıyorlardı. Kim bilir, belki bu şekilde düşmanlarına daha korkutucu olduklarını düşünülüyorlardı.

19-04/02/681517_v5_19_04_20_2017_bw__40425.jpg

3. Ragnar'ın oğulları kim?

Ragnar’ın mitolojik bir karakter olduğu söylenirken dizideki oğullarının tarihi kişilerden esinlenerek yazıldığını biliyor muydunuz? Ivar ve Ubbe’nin İngiltere’yi işgal etiğini, Sigurd’un Danimarka Kralı olduğunu tarihten biliyoruz. Gerçekten Ragnar’ın çocukları olduğunu bilemesek de bu isimlerle Vikinglerin Avrupa tarihini değiştirdiğini biliyoruz.

19-04/02/680801_v5_17_03202017_jh_34359-1.jpg

4. Kadın savaşçılar

Vikings dizisinde birçok kadın savaşçıyı ön saflarda görüyoruz. Tarih de biz birçok kadının savaşta aktif rol aldığını gösteriyor. Ancak Lagertha güçlü ve etkili bir lider var mıydı? Bu soru gizemini koruyor.

5. Boynuzlu miğferlerin sırrı

Vikingler denince aklınıza boynuzlu miğfer takan ve hep denizde yol alan karakterler geliyorsa yalnız değilsiniz. Her ne kadar Vikinglerin popüler kültürde böyle bir imajları olsa da tarhite boynuzlu miğferlerin izine pek de rastlanmıyor. Dizi kostümlerinde de bu tarz miğferlere yer verilmiyor.

19-04/02/wickie_article.jpg

Vikings 6. sezondan ilk görüntüler burada ?