Mona Lisa Hırsızlığı (1911)

Paris, Louvre Müzesi'nde bulunan ünlü tablo Mona Lisa, 1911 yılında Vincenzo Peruggia tarafından çalındı. Peruggia, tabloyu sıradan bir çalışan gibi giyinmiş ve müze kapatıldığında tabloyu ceketinin içine gizleyerek çalmıştı. Tablo, iki yıl sonra İtalya'da bulundu ve Louvre'a geri gönderildi.

Tarihin en sıra dışı hırsızlık olayları

Antik Sikke Hırsızlığı (1831)

1831 yılında, Paris'teki Ulusal Kütüphane'de bulunan antik sikke koleksiyonu, bir hırsız tarafından çalındı. Hırsız, kütüphanenin altındaki eski Roma kriptolarına gizlice girmişti. Ancak polis, hırsızı hemen yakalayarak koleksiyonu kurtardı.

Gizemi çözülememiş 10 kayıp hazine

Kentucky Derby Altın Kupası Hırsızlığı (1928)

1928 Kentucky Derby at yarışının altın kupası, bir grup genç tarafından çalındı. Kupa, bir barbekü partisi sırasında Churchill Downs Yarış Pisti'nden çalındı. Hırsızlar, kupa ile fotoğraf çektirip ardından parçalara ayırdılar. Kupa daha sonra eritilmiş altın olarak bulundu, ancak orijinal formu geri getirilemedi.

Tarihin en sıra dışı hırsızlık olayları

Isabella Stewart Gardner Müzesi Hırsızlığı (1990)

Boston'daki Isabella Stewart Gardner Müzesi, 1990 yılında gerçekleşen büyük bir hırsızlık olayına sahne oldu. İki hırsız, müzeyi soymak için müze görevlisi kılığına girdi ve Rembrandt, Vermeer ve Manet'nin eserlerini içeren değerli tabloları çaldı. Bugüne kadar tabloların akıbeti bilinmiyor.

Londra'da akılalmaz hırsızlık: Millennium Dome soygunu

Brink's Mat Hırsızlığı (1983)

Londra Heathrow Havaalanı'nda bulunan Brink's Mat Depository, 1983 yılında büyük bir soyguna uğradı. İki soyguncu, mücevherat ve değerli metallerin bulunduğu kasalardan 26 milyon sterlin değerindeki altını çaldı. Altınlar asla bulunamadı ve bu olay, en büyük soygunlardan biri olarak tarihe geçti.

Londra'da akılalmaz hırsızlık: Millennium Dome soygunu

Hatton Garden Hırsızlığı (2015)

Londra'daki Hatton Garden Mücevherat Bölgesi, 2015 yılında emekli hırsızlar tarafından soyuldu. Hırsızlar, Paskalya tatilinde mücevher dükkanlarına gizlice girmeyi başardı. Dört gün boyunca kasaları açarak yaklaşık 14 milyonsterlin değerinde mücevher, para ve diğer değerli eşyaları çaldılar.

Londra'da akılalmaz hırsızlık: Millennium Dome soygunu

Antik Kitap Hırsızlığı (2004-2006)

İngiltere'deki Audley End House and Gardens'da bulunan antik kitap koleksiyonu, 2004-2006 yılları arasında bir hırsız tarafından çalındı. Hırsız, koleksiyondaki nadir kitapları birkaç yıl boyunca birer birer çalarak satışa çıkardı. Polis, kitapların büyük bir kısmını toplasa da bazıları hala kayıp.

Mutlaka okumanız gereken polisiye romanlar

Irak Ulusal Müzesi Soygunu (2003)

2003 yılında, Bağdat'taki Irak Ulusal Müzesi, Irak Savaşı'nın başlaması sırasında yağmalandı. Müzenin zengin arkeolojik koleksiyonu, değerli eserler ve tarihî kalıntılar birçok hırsız tarafından çalındı. Bu olay, dünya genelinde büyük bir tarihî miras kaybına yol açtı.

Mutlaka okumanız gereken polisiye romanlar

Bir Soygunun İçinde ilk bölümü hemen izle,