Rehin dükkanları, ABD'de, bankalardan kredi alamayan halkın kullandığı bir yöntemdir. Bu dükkanlara değerli bir eşyanızı götürürsünüz. Karşılığında dükkan sahibi size eşyanın durumuna göre piyasa değerinin yüzde 30'u civarında bir parayı nakit olarak verir. Bundan sonra sizin o para için her hafta belli bir faiz ödemeniz gerekir. Eğer düzenli olarak faizlerinizi öderseniz, rehin bıraktığınız nesneye tekrar sahip olabilirsiniz. Fakat eğer faizi üst üste birkaç kere ödeyemezseniz, rehin bıraktığınız eşya rehinciye ait olur ve satılığa çıkarılır.

Mücevher

Rehin dükkanlarına satılan en yaygın şeylerden bazıları şunlardır: Altın, pırlanta, gümüş, yüzük, broş, inci bilezik, nişan yüzükleri, alyans, kolyeler, taçlar, bilezikler ve küpeler. Mücevheratın en çok satılan ürünlerden biri olmasının nedeni popülaritesi ve değeridir. Popüler olmasına karşın neden satılıyor derseniz; kişilerin takı stili zamanla değişir ve bu satış, para kazanmanın çok iyi bir yoludur.

ikinci el kralları

Saat

Tıpkı takılar gibi, çok popüler ve değerli olmalarından ötürü saatler de bu endüstride önemli bir yere sahiptir. Rehin dükkanlarına satılan en popüler saatlerden bazıları Rolex, Omega, Audemars Piguet, Patek Philippe, Cartier, Chanel, Tiffany & Co., Jaeger, Piaget ve Breitling gibi lüks markalardır.

ikinci el kralları

Madeni Para ve Döviz

Madeni paralar ve dövizler; enderliklerine, popülerliklerine ve geçmişlerine bağlı olarak rehin dükkanları için çok değerli olabilir. Genellikle; yarım dolar, gümüş dolar, Amerikan Gümüş Kartalı, Prova Setleri, Federal Rezerv Notları gibi koleksiyon parçaları ve nadir kağıt paralar satılır.

ikinci el kralları

Silah

Silahlar, rehin dükkanları için çok popülerdir çünkü birçok insan oradaki tasarım ve yapı ile ilgilenir. Rehin dükkanlarına satılabilecek bazı silah türleri ise şunlardır: El tabancaları, tüfekler, tabancalar, pompalı tüfekler, yarı otomatikler ve tabancalar.

ikinci el kralları

Video Oyunu ve Oyun Konsolu

Wii, Playstation ve XBox konsolları ve video oyunları, rehin dükkanlarında çok sık satılıyor. Uzaktan kumandalarını, güç kablolarını, kullanım kılavuzlarını ve hatta varsa kutularını da konsollarla birlikte satabilirsiniz.

ikinci el kralları

Araç Gereç

Özellikle; Craftsman, Mac, DeWalt, KoBalt, Snap-On ve ArmStrong gibi pek çok markanın aletleri rehin dükkanlarına satılır. ikinci el kralları

Müzik Aleti

Akustik gitarlar, elektro gitarlar, amplifikatörler, davul seti ve birçok farklı enstrüman türü rehin dükkanlarına satılabilir.

ikinci el kralları

Antika ve Koleksiyon Ürünü

Tahmin edeceğiniz gibi, antika ve koleksiyon parçaları da yaygın olarak rehin dükkanlarına satılır. 

ikinci el kralları

Spor Malzemesi

Olta takımı, yaylar, av eşyaları, bıçaklar, paintball silahları ve ekipmanları, markalı golf sopaları ve diğer birçok spor malzemesi de bu listede yer almaktadır.

ikinci el kralları

İKİNCİ EL KRALLARI PROGRAMINI YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN BURAYA TIKLA