Ünlü tenisçi Novak Djokovic, COVID-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Dünya bir numarası, korona sırasında etkilenen ekonomiyi ve sıralamanın altlarında yer alan tenisçileri maddi olarak desteklemek için Balkan ülkelerini kapsayan bir gösteri turnuvası başlatmıştı.

djokovic 

Adria adını taşıyan turnuva seyircilerle oynanıyor ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaması ile dikkat çekiyordu.

djokovic

Grigor Dimitrov, Borna Coric ve Viktor Troicki de turnuvaya katılan ve COVID-19 testi pozitif çıkan tenisçiler arasında yer alıyor. Djokovic herhangi bir semptom göstermediğini ancak eşinin de pozitif olduğunu açıkladı.

djokovic

Temmuz ayında Bosna’da finali gerçekleşecek turnuva tamamen iptal edildi. Seyircilerle oynanan turnuva, kutlama ve parti görüntüleri, sosyal mesafenin hiçe sayıldığı etkinliklerle eleştirilmişti.

djokovic

Turnuva öncesi vaka sayısını neredeyse sıfıra indiren Sırbistan ve Hırvatistan, ani vaka artışıyla dikkat çekiyor.

djokovic 

Turnuvaya katılan ve COVID-19 testi pozitif çıkan dördüncü tenisçi olan Djokovic, çok üzgün olduğunu, kendisinin ve organizatörlerin böyle bir etkinlik kararı alarak yanlış yaptıklarını belirtti.

djokovic 

33 yaşındaki tenisçi, daha önce tenis turnuvalarına katılmak için aşı şartı aranırsa aşı olmayacağını söyleyerek tepki çekmişti.

djokovic 

Turnuvanın ilk ayağı Belgrad’da günlük 4 bin seyircinin önünde gerçekleşmişti. Hırvatistan’daki maçlarda da benzer görüntüler oluşmuştu.

djokovic 

Yerel basın, sosyal mesafe kurallarının seyirciler ve tenisçiler tarafından uygulanmadığını eleştirmişti. Djokovic, Dimitrov ile basketbol oynarken ve diğer oyunculara sarılırken görüntülenmişti.

djokovic

Djokovic, Domonic Thiem ve diğer tenisçiler gece katıldıkları parti fotoğrafları da basında yer almıştı.

djokovic

Djokovic, turnuvanın Belgrad ayağı sırasında tüm sosyal mesafe kurallarına uyulduğunu, hem Sırbistan’ın hem de bölge ülkelerin salgınla başarılı mücadelesine dikkat çekmişti.

djokovic

 Sırbistan ve Hırvatistan’da salgının yeniden hızlanması Ağustos’ta başlayacak tenis sezonu için de şüpheleri doğurdu. New York’ta  US Open’ın seyircisiz ve sağlık protokolleri sıkı bir şekilde uygulanarak gerçekleşeceği belirtiliyor.

 djokovic

djokovic

djokovic