1. İlhamı Japonya

Ninja Warrior’ın ilham kaynağı Japonya’da Sasuke adlı yine zorlayıcı parkurlarla çevrili bir programdan geliyor. Ancak Sasuke her hafta bölüm bölüm ilerlemek yerine, yılda 2 kere 3 saatlik bir maraton olarak ekrana geliyor.NINJA WARRIOR DMAX

2. Yarışmacılara doping testi yok

Giderek zorlaşan 4 parkurun sonunda 1 milyon dolarlık ödül olunca, buraya giden her yol mubah sayılıyor desek yeridir. Yarışmacılar herhangi bir doping testine tabi tutulmuyor. Yarışmacılardan hangilerinin performans artırıcı takviye alıp almadığı bilinmiyor. Ancak bir çoğunun amatör sporcu, adrenalin tutkunu ve hatta dublör olduğunu unutmayım. Ninja Warrior adayları, hayatlarını sıkı antrenmanlar yaparak geçiyor.

NINJA WARRIOR DMAX

3. En yaşlı katılımcı 71 yaşındaydı

Yarışmaya katılabilmek için en az 19 yaşında olmanız gerekiyor. Gençler çok görüyoruz, peki bugüne kadar katılan en yaşlı yarışmacı kimdi? 2015 yılında yarışmaya katılan 71 yaşındaki Chuck Mammay, Ninja Warrior tarihinin en yaşlı yarışmacısı oldu. Chuck’ın günlük rutini arasında sabah 5’te kalkıp saatlerce antrenman yapmak var. Her yaşta fit olmanın mümkün olduğunu gösteren Chuck, birinci parkurun sonunda elenmişti. Bugüne kadar son parkura kadar ulaşan en yaşlı yarışmacı ise 52 yaşındaki Jon Stewart olmuştu.

NINJA WARRIOR DMAX

4. İlk kadın finalist

Kacy Catanzaro, 2014 yılında bölge finallerine yükselen ilk kadın Ninja Warrior adayı olmuştu. Tüm dikkatleri üzerine çeken Kacy, birçok reklam filminde de oynadı. Bugüne kadar Ninja Warrior sonrasında en çok para kazanan yarışmacılar arasında yer alıyor.

NINJA WARRIOR DMAX

5. Parkurları denemek için özel bir ekip tutuluyor

Ninja Warrior, her yıl dünya üzerindeki en zorlu parkuru inşa etmek için çalışıyor. Zorlu olmasının yanı sıra güvenli de olması gerekiyor. Bunun için özel bir ekip işe alınarak parkurun hem zorluğu hem de emniyetini test ediliyor.

NINJA WARRIOR DMAX

6. Bir dinozor finale çıkıyordu

Evet yanlış duymadınız! T-Rex kostümüyle parkurdaki yerini alan bir yarışmacı Atlanta’da gerçekleşen eleme turunda 4’üncü engele kadar gelmeyi başardı. Kısa kolları nedeniyle suya düşmesi kaçınılmaz oldu. 

NINJA WARRIOR DMAX

7. Tamamen bir kas kütlesi olmanıza gerek yok

Ninja Warrior denince tamamen kastan ibaret yarışmacılar gözünüzün önüne gelebilir. Ancak yarışmanın sunucuları, uzun boylu, kaslı ya da kilolu olmanın düşünüldüğü kadar bir avantaj sağlamadığını belirtiyor. Güç ve kilo oranının önemi vurgulanıyor. Buna en iyi örnek ise ilk kadın finalist Kacy Catanzara gösteriliyor. Kacy, sadece 1.52 boyunda ve 45 kilo ağırlığındaydı ve ne kadar güçlü olabileceğini kanıtladı.

NINJA WARRIOR DMAX

8. Büyük ödül bazı yıllar sahipsiz kalıyor

Zorlu Ninja Warrior parkuru her yıl bir şampiyon çıkaramıyor. Ancak şampiyon çıktığında 1 milyon dolarlık çeki de kazanmış oluyor.

NINJA WARRIOR DMAX

9. En zorlu parkur 4 katlı

Yapımcılara göre en zorlu parkur Las Vegas’taki final için kurulan 4’üncü parkur. 4 kattan oluşan parkur rüzgar çıktığında bir hayli sallanıyor ve zaman zaman yarışmacıları korkutuyor.

NINJA WARRIOR DMAX