Futbolu özlüyor musunuz?

Her futbol taraftarı gibi ben de futbolu özlüyorum, mücadele izlemeyi özlüyoruz. Şu anda pozitif gelişmeleri bekliyoruz, bu zaman içinde normale dönmemiz için iyi bir işaret olacak. O zamana kadar hazırlık yapmalı ve beklemeliyiz.

Unair Emery

Şu anda bir takımı çalıştırmıyor olmanıza rağmen hala maçları izleyip not alıyor musunuz ya da daha rahat bir şekilde mi vaktinizi geçiriyorsunuz?

16 yıl boyunca durmaksızın teknik direktörlük yaptım. Hala olabildiğince hazır olmak için çalışıyorum, İtalya, Fransa, İngiltere gibi diğer ülke futbolunu da değerlendiriyorum. Karantinada bulunduğumuz süre içinde birçok maçı ve takımı analiz ettim, oyun içi dinamiklerini inceledim. Kendimi bir antrenör olarak geliştirmek için en çok İspanya futbolunu takip ettim. Aynı zamanda büyük grupları ve yönetme konusunda da kendimi geliştiriyorum.

Unair Emery

Uzun bir süre boyunca topa dokunamamanın etkisi büyük oldu mu?

İzole bir şekilde yaklaşık bir buçuk aydır çalışıyoruz. Ligler geri döndüğünde, hepimizin kolektif takım dinamiklerini, nasıl daha geniş alanlara yayılmamız gerektiğini tekrar hatırlamamız ve zamanla antrenmanlardan ve mücadeleden aldığımız hissi geri kazanmamız gerekecek. Alışmamız ve olabildiğince çevikliğimizi geri kazanmamız gerekiyor çünkü rekabet için hazır olmamız gerekiyor. Tribünde taraftar olmadan oynamamız da zor olacak ama o koşullarda olsa bile insanların canlı karşılaşmalara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Son günlerde Eurosport’ta yayınlanan Tour de France ve Flèche Wallone’yi izledim, o anlarda insanların ne kadar mutlu olduğunu hatırladım.

Unair Emery

Ne zaman ve nerede antrenörlüğe geri döneceksiniz?

Şu an her ihtimale açığım, İspanya’da antrenörlük yapabilirim, İngiltere’ye geri dönebilirim ya da İtalya ve Fransa gibi diğer ülkelerde çalışabilirim. Eğer kısa dönem içinde kendimi nerede çalışırken gördüğümü soruyorsanız, İspanya diyebilirim. Böyle olması hoşuma da gider.

Tenis ve futbol… İnanılmaz konsantrasyon gerektiren bu iki sporu karşılaştırabilir misiniz?

Teniste mental hazırlık aşaması çok sert geçiyor, bunu futbolda da görebilirsiniz. Rakibinize karşı ne zaman üstünlük kurabileceğinizi iyi bilmeniz gerekiyor. Her iki sporda da bazen oyunu baskılayabilir bazen de kontrolü kaybedebilirsiniz ve sonuç buna bağlı olarak değişir.

Unair Emery

Cristiano Ronaldo futbolun Rafa Nadal’ı ise Leo Messi de Roger Federer’i mi oluyor?

Cristiano en iyi profesyonel sporcu örneklerinden biri, Messi ya da diğer futbolcular gibi. Messi için en iyi karşılaştırma Federer olurdu.

Neymar gibi muhteşem oyunculara liderlik etmek, çalıştırmak hakkında neler düşünüyorsunuz?

Neymar’ın kocaman bir kalbi var. Oyuncularla empati kurabilmek çok önemli çünkü hepsi farklı bir yaşam tarzına sahip. Futbolcunun kariyerinde birçok an var ve yüzde 100’ünüzü vermeniz gerektiği anlarda amacınıza ulaşmak için konsantre olabilmeniz çok önemli. Neymar, bu anlarda konsantre olabilirse dünyanın en iyisi olabilir, bunu başarabilmesi için fazlasıyla yetenekli. Onunla beraber çalışabilmek, antrenmanlarda ve maçlarda onu izlemek harika bir deneyim. En iyi olma sırası onda, kendisine ve etrafındakilere bu fırsattan faydalanması gerektiğini hissettirmeli.

Unair Emery