Japon boksör Naoya Inoue, geçtiğimiz hafta sonu IBF horoz sıklet şampiyonu Emmanuel Rodriguez’i 2. rauntta nakavt yaparak unutulmaz bir ana imza atmıştı. Finale yükselen Inoue’nin rakibi Filipinli Nonito Donaire oldu.

“Canavar” lakaplı 26 yaşındaki Inoue’nin 3 farklı sıklette şampiyonluğu bulunmakta. Japon boksör son olarak 2018’de WBA horoz sıklet şampiyon unvanını kazanmıştı. Inoue finaldeki rakibi için “Nonito çok güçlü bir boksör ve etkileyici bir kariyere sahip. Bu karşılaşma için taktiklerimi hazırlamalıyım” ifadelerini kullandı.

Rakibinin etkileyici son maçını izleyen Donaire ise Inoue için “Final maçını dört gözle bekliyorum. Her zaman en iyisiyle dövüşmek istemişimdir. En iyi stratejiyi ortaya koyan final maçını kazanacaktır” dedi.

Muhammed Ali Kupası Süper Hafif Sıklet Final maçında ise Regis Prograis ve Josh Taylor ringe çıkacak. İskoç boksör Josh Taylor, kariyerinin en iyi performansını göstererek Baranchyk’i yendiği maçta ilk şampiyonluk unvanını kazanmıştı. Final maçı için sabırsızlandığını belirten Taylor, “Kendime güveniyorum” dedi.

Rakbinin son maçını izleyen Regis Prograis ise “Taylor son maçında çok iyi bir performans ortaya koydu. Ancak daha iyi olduğumu düşünüyorum. Taylor’ı yenip Muhammed Ali Kupası’nı eve götüreceğim” açıklamasını yaptı.

19-05/21/boks.jpg