1. Sağlıklı!

Mangal, yemeğinizin sağlık değerini yükseltmenin harika bir yoludur. Eti ızgara yapmak, pişirmeye veya kızartmaya kıyasla daha fazla besin maddesi tutmasına yardımcı olur. Ayrıca, daha az yağ tüketirsiniz çünkü fazlalıkların tamamı ızgaraya damlar.

mangal

2. Çok fazla alternatifi var.

Elbette etler, balıklar ve sebzeler ızgara yapıldığında harika oluyor. Ama barbeküde pizza, quesadilla ve hatta kek pişirebileceğinizi de biliyor muydunuz? Bu doğru! Bir sonraki mangal partinizde, bu tarifleri de deneyerek misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

mangal

3. Dışarıda yemekten daha ekonomik.

Mangal sahibi olanlar, ızgarada yapabilecekleri sonsuz yemek seçenekleri nedeniyle dışarıda yemek için daha az para harcama eğilimindedir. Izgara ustası olmak, en sevdiğiniz bifteği evde pişirerek pahalı et lokantası fiyatlarına veda edebileceğiniz anlamına gelir

mangal

4. Aynı zamanda sosyal bir etkinlik.

Normal bir yemeği sosyal bir etkinliğe dönüştürmenin en iyi yolu mangal yapmaktır! Aileniz veya misafirlerinizle vakit geçirmeniz için size harika bir fırsat sunar. Siz barbekü başında yemeği hazırlarken çocuklar da açık alanda oyunlarına devam edebilir. Açık alanda yemek her zaman biraz daha eğlencelidir.

mangal

5. Yıl boyu kullanılabilir.

Gerçek ızgara ustası, "mangal mevsimi" diye bir şey olmadığını bilir çünkü ızgaranızı tüm yıl boyunca kullanabilirsiniz! Yağmur veya güneş, kar veya buz fark etmeksizin yılın herhangi bir zamanında mangalda yemenin tadını çıkarabilirsiniz.

mangal

6. Ruha iyi gelir.

Mangal yapmak ve yemek ruh halinizi iyileştirir. Bunun ilk sebebi elbette aç karnınıza alacağınız nefis ilk ısırığın vereceği haz. Diğeriyse insanlar için yemek pişirmek ve onların emeğinizin meyvelerinden zevk aldıklarını görmenin mutluluğu. 

Ayrıca; yemek yapmanın stresi yatıştırdığı ve zihni, çevredeki olumsuzluklardan uzaklaştırdığı keşfedildi. Addicted to Stress kitabının yazarı Debbie Mandel, "Yemek pişirirken dikkatimizi -endişelere kilitlenmiş bir beyinden daha sakinleştirici bir duruma kaydırıp- mümkün olan en iyi yemeği yaratmaya odaklıyoruz" diye açıklıyor. Dumanları seyrederken güzel bir soğuk içecek yudumlamaktan daha rahatlatıcı ne olabilir.

mangal

7. Yaratıcılığı geliştirir.

Mangalda yapabileceğiniz sonsuz tarif vardır. Üstelik bu tariflere kendi dokunuşlarınızı ekleyebilirsiniz. Kısacası, yaratıcılığınızı göstermenizi ve kendinizi yiyeceklerle ifade etmenizi sağlar.

mangal

 En iyi mangal ustalarını izlemek isteyenler Mangal Kapışması'nda buluşuyor!