Kocaayak ile ilgili çok fazla efsane olmasına rağmen aslında sadece son 60-70 yıldır ismini duyuyoruz. Bunun nedenlerinden biri görgü tanıklarının sıkça medyada yer alması. 

kocaayak

Ancak böyle bir yaratığın varlığına inanların sayısı bir hayli az diyebiliriz. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre Amerikalıların sadece yüzde 16’sı kocaayağın kesinlikle ya da muhtemelen var olduğuna inanıyor. Yüzde 44’ü “muhtemelen” olmadığına ve yaklaşık yüzde 40’lık bir kesim  “kesinlikle” var olmadığına inanıyor.

kocaayak

Görgü tanığı kanıtları

Kocaayak için açık ara en yaygın kanıt görgü tanığı kanıtlarıdır. Ancak ne yazık ki bu kanıtlar aynı zamanda en zayıf kanıt türlerinden biridir. Psikologlar ve ilgili polis ekipleri, görgü tanıklığının kötü şöhretli olduğuna, insanların gördükleri şeyleri tanımlamakta çok iyi olmadıklarını ifade ediyor. Bir de düşük ışık ve görünen şeyin ağaçlar ve yapraklar gibi nesneler tarafından kamufle olduğu durumlarda daha kötü sonuçlar alınabiliyor. (Kocaayağın görüldüğü yerler genellikle sık ve yeşil ormanlık alanlar.)

kocaayak

Herkes yanılıyor olabilir, buna bazı kamu çalışanları da dahil. Birçok Kocaayak araştırmacısı, vakaların büyük bir çoğunluğunun aldatmacadan ibaret olduğunu söylüyor. (Tahminen yüzde 95 kadarı) Ancak yine de kolayca açıklanamayan küçük bir dilimde olan raporlar da bulunuyor.

kocaayak

Fotoğraf Kanıtları

Kocaayağın en bilinen fotoğrafı 1967 yılında Roger Patterson ve Bob Gimlin tarafından çekilen bir kısa filme görünen görüntü. Kaliforniya’da çekilen bu kısa filmde, karanlık, insan boyutların ve insana benzeyen bir yaratık görünür. Bunun gibi daha çokça ortaya atılmış görüntüler var. Ne yazık ki neredeyse tamamı görüntüyü odaklayabilmiş değil. Bugünlerde hemen herkesin elinde yüksek çözünürlükte telefonlar var. Tarihte daha önce hiçbir zaman bu kadar fazla kamera hayatımızda olmamıştı. Eğer Kocaayak varsa onu görüntülemek için en doğru zamanlarda yaşıyoruz diyebiliriz.

kocaayak

Küçük bir olasılık olarak şöyle bir durum da söz konusu, kameralar ne kadar iyi olursa olsun bazı hayvanların fotoğraflar çoğu zaman odak dışı olmasını sağlayan ışık dalgaları yayıyor olabilir.

kocaayak

Bu zamana kadar gerçekliği kanıtlanmış bir Kocaayak bulunmamış olması da böyle bir yaratığın olmadığına işaret değil. Yine 2. Dünya savaşından sonra sıkça gündeme gelen “UFO” görüntülerinin büyük bir çoğunluğu sahte olmasına rağmen “UFO” diye bir şeyin olmadığını da kanıtlayabilmiş değiliz.

kocaayak

İnsanoğlu bu teknolojik gelişime ancak merakı sayesinde gelmiş ve her zaman merakının peşine giderek gerçeği bulmaya çalışmıştır. Kocaayak efsanesi için de insanlık yine iş başına geçiyor. Bunun bir gizem mi yoksa bazı kuruluşlar tarafından bilinmemesi gerektiği düşünülen bir yaratık mı olduğunu ancak araştırarak öğrenebiliriz.

kocaayak

Dört tutkulu araştırmacı, birçok hikayeye konu olmuş Kocaayak efsanesinin gerçekliğini araştırmak için bu gizemli yaratığın peşine düşüyor. Bu maceraya ortak olmak için Kocaayak'ın Peşinde seni bekliyor! 

#video_25340#

#video_25346#