Levison, 2013-2014 yılları arasında Nil Nehri boyunca yürüdü.6 bin 839 kilometrelik bu keşif gezisi, en başarılı belgesellerden biri seçildi. ‘’Walking the Nile’’ adlı kitabı Sunday Times'ın en çok satanlar listesine girdi.

levison wood

Levison, 2015 yılında Afganistan'dan Butan'a Himalayalar boyunca yürüdü. 4 bin kilometreden daha uzun olan bu yürüyüş altı ay sürdü ve 2016 Ocak ayında beş bölümlük belgesel dizisi olarak yayınlandı. Himalayalar, İngiltere, ABD, Kanada, Güney Afrika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Hindistan'da izlendi. Edward Stanford Seyahat Yazma Ödülleri'nde Yılın Macera Seyahat Kitabı seçildi.

levison wood

Levison'un Meksika'dan Kolombiya'ya Orta Amerika boyunca uzanan 2 bin 896 kilometrelik keşif gezisi, bir belgesel dizisi olarak yayınlandı. Beraberindeki '’Walking The Americas'’ kitabı Hodder & Stoughton tarafından yayınlanarak Sunday Times'ın en çok satanlar listesine girmeye devam etti. 'Levison Wood'la Bir Akşam' ise ulusal bir başarıydı ve her gece sayıları 600 ile 1000 arasında değişen seyirci karşısına çıktı.

levison wood

Bir önceki dizisi 'From Russia To Iran: Crossing The Wild Frontier', Ağustos 2017'de yayınlandı.

İpek Yolu'nda otostop çeken 22 yaşındaki bir adam olarak yaptığı seyahatlerle ilgili '’Doğu Ufukları'’ adlı kitabı Kasım 2017'de yayınlandı ve Edward Stanford Seyahat Yazma Ödülleri'nde Yılın Macera Seyahat Kitabı için listeye alındı. 

levison wood

Son seferiyse bugüne kadarki en iddialı olanıydı: Irak'tan Lübnan'a Arap yarımadasının çevresindeki 8 bin kilometreyi bulan mesafeyi yürümek… ‘’Arabistan: Orta Doğu'nun Kalbinde Bir Yolculuk’’ adlı kitabı Kasım 2018'de yayınlandı ve 2019'da Edward Stanford Seyahat Yazma Ödülü için listeye alındı. Levison, 2019’da göç eden fillerin ardından Botsvana'da yürüdü ve bölgedeki koruma projelerini öğrendi.

Fillerin kötü durumu hakkındaki "Son Devler" adlı kitabı, 2019 yılında yayınlandı. Yolculuğunun ardından Mayıs 2020'de 'Walking with Elephants' adlı bir belgesel dizisine başladı.

levison wood

Bir fotoğrafçı ve yazar olarak Wood; Times, Telegraph, Financial Times, BBC, National Geographic, CNN, Discovery Channel, Gentleman’s Journal, Metro ve Condé Nast Traveler gibi dünyanın en saygın yayınlarından bazılarına katkıda bulundu.

Fotoğrafları onu 2003 yılında Bağdat sokaklarından Afganistan, Suriye, Pakistan, Sudan, Sahra altı Afrika'nın çoğu ve Hint yarımadasının dağlarına, çöllerine ve ormanlarına götürdü.

levison wood

Maceraya olan tutkusu ve yerli yaşam tarzları hakkında daha fazla şey keşfetmesi, Irak'ta dağa tırmanmasına, Afgan-Tacik sınırındaki Oxus nehrinde ata binmesine ve Doğal Tarih Müzesi için Orta Afrika'da bilimsel araştırmalar yapmasına yardımcı oldu. İlk kişisel sergisi 'Ground Truth' Leica Mayfair'in son yıllardaki en başarılı fotoğraf sergisiyken, Londra'daki Pall Mall'daki Royal Opera Arcade'de fotoğraf sergisi 'Visions of Africa' düzenlendi. 

levison wood

Levison,  aynı zamanda İngiliz Ordusunun Paraşüt Alayında 13 yıl görev yapmış bir binbaşı. UNICEF de dahil olmak üzere birçok hayır kurumunun elçisi. Ayrıca, Kraliyet Coğrafya Topluluğu ve Kaşifler Kulübüne seçilmesinin yanında tüm dünyada yayınlanan ve eleştirmenlerce beğenilen altı tane belgeseli var.

Levison yurtdışında olmadığı zamanlarda Londra'da yaşıyor.

NİL BOYU MACERA PROGRAMINI YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN BURAYA TIKLA.