1. Tehlikenin İçinde (1995)

Jackie Chan’i ABD’deki ününe büyük bir katkı sağlayan film, aynı zamanda aksiyon yıldızının sakatlanması ile de biliniyor. Bir sahnede kaykayın üzerine atlamaya çalışan Chan, düşünce bileğini kırdı. Ayağı alçılanan Chan, çekimlere devam edebilmek için alçıyı sakladı ve ayakkabılarının bir parçası gibi gösterdi.

jackie chan filmleri

2. Süper Polis (1985)

80’lerin en klasik aksiyon filmlerinden Süper Polis, Jackie Chan’in korkusuzluğunu kanıtlayan sahnelerle dolu. İki kötü adamla dövüşen Chan, o adrenalinle bir anda kendini merdiven korkuluklarından fırlatılırken buldu. Düştüğü yerde herhangi bir minder ya da koruma olmayınca Chan kendini yerle buluştu. Bir hayli acı verici bir deneyim olsa gerek.

Süper Polis 4: İlk Vuruş 15 Aralık 21:55'te DMAX'te!

jackie chan filmleri

3. Fırtına Adam (1997)

Bir dövüş sahnesinde takla atarken boynunu inciten Jackie Chan, yine aynı filmde burnunu da kırdı. Avustralya’da çekilen aksiyon filmi arkasında öyle bir yıkım bırakmış ki yapım şirketinin ülkede film çekmesi yasaklanmış. 

Fırtına Adam 29 Ocak 21:55'te DMAX'te!

jackie chan filmleri

4. Sarhoş Usta (1978)

Jackie Chan, Kung-Fu filmlerinin klasiği Sarhoş Usta çekimleri sırasında neredeyse gözünü kaybediyordu. Başına aldığı tekmeyle kaşı patlayan Chan’in gözü büyük bir hasar aldı. Kaşına aldığı darbe ise onda ömür boyu iz bıraktı.

jackie chan filmleri

5. Süper Polis 2 (1988)

Süper Polis serisinin devam filminde, Jackie Chan’in otobüsten otobüse atlayarak ilerlerken bir cam pencereden içeri girmesi bekleniyordu. Bu cam ise aktöre zarar vermemesi için özel tasarlanmıştı. Ancak Jackie Chan, atlamayı yanlış hesaplayınca kendini gerçek bir vitrinin içine attı ve vücudunun tamamında kesikler oluştu.

jackie chan filmleri

6. Tanrının Zırhı 2 – Kondor Operasyonu (1991)

Jackie Chan’in yine neredeyse hayatına mal olacak bir başka filmi. Uzun bir zincirde sallanırken dengesine kaybeden Chan yere düştü ve göğüs kafesini kırdı.

jackie chan filmleri

7. A Projesi (1983)

Sahne gereği bir saat kulesine tutunarak hayatta kalmaya çalışan Jackie Chan, dengesini kaybederek yere düştü ve neredeyse boynunu kırıyordu. Chan aslında bu sahneyi 2 kere başarılı bir şekilde tamamladı ancak sonuçta memnun değildi. Üçüncü çekimde ise malum kaza meydana geldi. Ancak Chan, yere çakılmasına rağmen rolden çıkmadı ve çekime devam etti.

jackie chan filmleri

8. Ölümün Eli (1975)

Jackie Chan, bir kamyonetten atlarken kafasını çarptı. Ağır bir darbe almasına rağmen sahneyi yeniden çekti ardından baygınlık geçirdi. Bu korkunç kaza filmin yöetnemi John Woo’yu da bir hayli korkutmuş ve Chan’in öleceğini düşünmüş.

jackie chan filmleri

9. Süper Polis (1985)

Bir AVM’de geçen sahnede Jackie Chan’in balkondan atlayıp, bir direğe tutunarak aşağı inmesi ardından cam bir çatıya atlaması gerekiyordu. Ancak Chan’in direkten aşağıya kayarken elektrik çarpmasıyla elleri yandı, parmağı çatladı ve omurgasını incitti. Bu sahneden sonra nasıl ayağa kalktı hala gizemini koruyor.

jackie chan filmleri

10. Tanrının Zırhı (1987)

Bir tepeden ağaca atlaması gereken Chan, ilk denemede başarıyla sahneyi tamamladı. Ancak ardından aksiyonun yeteri kadar hızlı olmadığını düşünüp yeniden çekmek istedi. İkinci denemede sırtının üstüne düştü ve kafasını bir taşa çarptı. Kanaması başlayan aktöre anında müdahale edilmeseydi Tanrının Zırhı son filmi olabilirdi.

jackie chan filmleri

JACKIE CHAN FİLMLERİ OCAK AYI BOYUNCA DMAX'TE!


-Süper Polis 4: İlk Vuruş 15 Ocak Cuma 21:55
-Afrika Kaplanı 22 Ocak Cuma 21:55
-Fırtına Adam 29 Ocak Cuma 21:55