1. Mizanplas

Fransızca "Mise-en-place’’ teriminden uyarlanan bu kavram; profesyonel şeflerin çalışma alanlarını yemek pişirmek için hazırlarken, tüm kapları ve malzemeleri düzenlemesi anlamında kullanılır. Her şeyin yerli yerinde ve kullanıma hazır olması, sonraki pişirme aşamalarının mümkün olduğunca sorunsuz geçmesini sağlayacaktır.

İyi et pişirmek için 6 ipucu

2. Etlerinizi şoklamayın.

Eti buzdolabından alıp doğrudan tavaya atmak, ürünün kalitesini düşürebilir ve pişirme sırasında tepki verme şeklini etkileyebilir. Soğuk et aniden aşırı yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında bu durum eti şoklar ve seçtiğiniz kesimlerin hızla sıvı kaybetmesine neden olabilir. İdeal olan, pişirmeye başlamadan önce etin oda sıcaklığına getirilmesidir.

İyi et pişirmek için 6 ipucu

3. Çözülmesi için bol zaman ayırın.

Dondurulmuş eti çözmenin en güvenli ve en kolay yolu, dondurucudan buzdolabına aktarmaktır. Bu yöntem bakteri üremesini önler. Etin tamamen çözülmesi için en az 24 saate ihtiyaç vardır.

İyi et pişirmek için 6 ipucu

4. Tuz ekleyin.

Etin tuzlanması, proteinlerinin doğal sıvılarını korumasını sağlar. Pişirme sırasında et suları ısı ile yüzeye çekilir. Daha sonra tuz çözülüp yeniden emilerek tuzlu su oluşturur ve bu, lezzeti ve dokuyu iyileştirir.

İyi et pişirmek için 6 ipucu

5. Porsiyonlamaya özen gösterin.

Menüye ve yemeğiniz için gereken et miktarına göre porsiyon büyüklüğü değişecektir. Genel olarak, kişi başına 130 - 200 gram arası et ideal kabul edilmektedir.

İyi et pişirmek için 6 ipucu

6. Basitlik kazanacak.

Yemek pişirmeye gelince, tarifi ve pişirme sürecini aşırı karmaşık hale getirmek sizi hata yapma riskine sokar. Çözüm, basitlik! Profesyonel şefler her zaman işleri yapmanın en basit yolunu seçer. Bu yüzden önceden planlayın ve hazırlanın, hangi malzemelere ihtiyacınız olduğunu ve zahmetsizce mükemmel sonuçlar elde etmek için bunları ne zaman pişirmeniz gerektiğini bilin.

İyi et pişirmek için 6 ipucu

ET PİŞİRMEYİ EN İYİSİNDEN ÖĞRENMEK İÇİN EKRAN BAŞINA GEÇ, GÜRKAN ŞEF İLE ATEŞ OYUNLARI CUMARTESİ - PAZAR 14.35'TE DMAX'TE!