1. Gençken Fransa'da bir yıl geçirdi.
Guy Fieri, 16 yaşındayken Fransa'nın Chantilly kentine taşınarak burada bir yıl geçirdi. Fransız mutfağına oldukça düşkün olsa da, orada yaşarken pek iyi vakit geçirmedi. Kendisine verilen odanın çok küçük olduğunu ve sırf tuvaleti kullanmak için iki kat merdiven inmesi gerektiğini, telefonu da ancak izin alarak kullanabildiğini söylüyor. Sınırlı koşullar altında gezisi için para kazanmak adına çok çalıştı. 10 yaşındayken para biriktirmeye başlayan Fieri, balon sattı ve hatta bir seyyar satış arabası bile kurdu. Bir aile tatilinde yumuşak simitlere aşık olduktan sonra, babası onu kendi işini kurmaya teşvik etti. İş planı ve girişim için bir çek defteri bile vardı.
2. Küçük bir çocukken aşçı olacağını biliyordu.
Guy Fieri oldukça dikkat çekici bir çocuktu ve ne tür yiyecekleri sevip neyi sevmediğini biliyordu. Sadece 10 yaşındayken sebze yerine et tercih etmekteki ısrarı annesiyle aralarında tartışmalara yol açıyordu. Şikayet etmekten bıkan annesi, yaptığı yemekleri sevmiyorsa kendisinin yapmasını önerdi. Bunun üzerine Fieri bisiklete bindi ve yakındaki bakkala gitti. Aile hesabından biraz biftek aldı, eve getirdi ve hazırladı. Babası, bunun hayatında yediği en iyi şey olduğunu söyledi.
3. Amerikan yemekleriyle tanınır ama bu onun favorisi değil.
Fransa deneyimi genel anlamda kötü geçmesine karşın, orada ilk aşkını buldu. Fieri, klasik Fransız yemeklerine resmen aşık oldu, hâlâ da favorisi.
4. Wok’u ızgaraya tercih ediyor.
Guy, aklınıza gelebilecek her tür yemeği ızgara yapma konusunda en iyilerden biri. Ama aslında wok’ta yemek yapmayı ızgaraya tercih ediyor. Hatta kamp yapmaya gittiğinde bile yanına wok alıyor.
5. En büyük oğlu kendisine çok benziyor.
En büyük oğlu Hunter da babası gibi hırslı ve gerçekten de babasını örnek alıyor. Ancak onun aksine fırıncı olmak istiyor. Üstelik pastaları babasınınkilerden çok daha iyi. Bilmeyenler için, Guy’ın kekleri fırından düz bir şekilde çıkıyor.
6. Yumurtadan nefret ediyor.
Guy Fieri'nin pek çok farklı şey yediğini gördük ve meydan okuma söz konusuysa hemen hemen her şeyi pişirmeye çalışıyor ama yumurta yemeyi sevmiyor, hatta yumurtadan nefret ediyor. Yiyecekler konusunda daha önce beğenmediği bir şeyi tekrar deneyecek kadar açık fikirli olmaya çalışsa konu yumurta olduğunda net bir çizgisi var.
7. Masaharu Morimoto en sevdiği insanlardan biri.
Demir Aşçı Masaharu Morimoto, Guy'ın dünyadaki en sevdiği insanlardan biridir. Guy, şimdiye kadar tanıştığı en sevecen ve nazik insanlardan biri olduğunu söyleyerek şefin nasıl parti verileceğini bildiğini ve yemeklerinin mükemmel olduğunu ekliyor.
8. Lokanta kültürü yoktu.
Guy Fieri lokantanın ne olduğunu uzun bir süre bilmedi. Çevresinde çok fazla lokanta olmayan bir bölgede büyüdü, bu yüzden lokanta konusundaki fikirlerinde pek çok bilgi eksiği vardı.
9. Lahanayı çok seviyor.
Guy Fieri lahanayı çok sever ve lahanayla yemek pişirmede iyidir. Doyurucu olduğu için proteine benzediğini ve bu yüzden sevdiğini söylüyor.
10. Büyük bir ekiple seyahat ediyor.
Sadece Guy'ı kamerada görüyoruz ama seyahat ederken yanında birçok insan var. Çoğu insan bunu bilmiyor çünkü onlar nadiren görülüyor. Hatta geniş ekibinin üyelerinden biriyle tatsız bir anısı var. Sonuçta çevrenizde çok sayıda insanla seyahat ettiğinizde her şey düşünüldüğü kadar eğlenceli olmayabilir.
11. Zor zamanlar geçirdi.
Kanser teşhisi konan kız kardeşi Morgan, 2010 yılında vefat etti. Bu üzücü olay sırasında South Beach Şarap ve Yemek Festivali'ne katılacaktı. Organizatörler, iptal edilebileceğini söylese de kız kardeşinin devam etmesini isteyeceğine inanarak acısına göğüs gerdi ve festivale katıldı.
12. Şef olarak ilk işi bir İtalyan gıda zincirindeydi.
Guy'ın mezun olduktan sonra aldığı ilk aşçılık işi Louse's Trattoria'daydı. Geleneksel İtalyan yemekleri servis ediliyordu. Ancak Guy, biraz daha renk katmak ve çeşitlilik getirmek için birkaç ilave eklemeye karşı koyamadı. Hatta menüye tortilla çorbası eklediği için neredeyse kovuluyordu.
13. Food Network'e giremedi.
Guy, Food Network'te bir şov için seçmelere katıldı ancak elendi. 2004'te mangal yapmakla ilgili bir program denedi ama yöneticiler ilgilenmedi. Yine de pes etmedi, çok ilginç ve başarılı yemek şovları yaptı.
14. New York restoranı sert yorumlar aldı.
Emeril Lagasse, Guy'ı New York'ta bir restoran açarken rekabetin zor olacağı konusunda uyardı. Guy yine de devam etti ve işyerini açtı. Ardından gerçekten çok kötü eleştiriler aldı ancak bu durum çok para kazanmasını engellemedi. Buna karşın söz konusu restoran 2017'de kapatıldı.
15. David Page ile davalık oldular.
2011 yılında, "Yolda Ne Yiyoruz?" programını yaratan Guy Fieri ve David Page büyük bir anlaşmazlık yaşadı. Durumun iyice kızışmasıyla birbirini dava eden ikili sonunda olayı mahkeme dışında anlaşarak çözdü.
16. Bir milyarderin arkadaşı olmak için para aldı.
Milyarder Steve Cohen, “Yolda Ne Yiyoruz?” programının büyük bir hayranı ve Guy Fieri ile bir günlüğüne takılmak için kendisine 100 bin dolar ödedi. İki adam harika vakit geçirdi ve çok iyi arkadaş oldular.
17. Kişnişi seviyor.
Guy Fieri kişnişi seviyor ve otantik Meksika yemeklerinin yanı sıra Asya yemeklerinde de kullanıyor. Ayrıca, en sevdiği Asya sosu sambal.