Triple B Burger 

Malzemeler: Dana kıyma, pastırma, barbekü sos, biberli mayonez, karamelize soğan, cheddar peyniri, burger ekmeği. 
Tarif: Dana kıyma köfte olarak şekillendirilir ve ızgarada pişirilir. Pastırma çıtır hale getirilir. Ekmek arasına sırasıyla: biberli mayo, köfte, cheddar, barbekü sos ve karamelize soğan eklenir.

Guy Fieri’den parmak ısırtan burger tarifleri

 

Patty Burger

Malzemeler: Dana kıyma, doğranmış pastırma, peynir (genellikle gouda veya cheddar), turşu, marul, domates, özel aioli sos (ev yapımı mayonez). 
Tarif: Kıymaya doğranmış pastırma eklenerek köfte yapılır. Pişirildikten sonra üzerine peynir eritilir. Ekmek altına aioli sürülür, ardından sebzeler ve köfte yerleştirilir. 

Guy Fieri’den parmak ısırtan burger tarifleri

Mac & Cheese Burger 

Malzemeler: Dana köfte, pastırma, ev yapımı makarna ve peynir karışımı, cheddar peyniri, burger ekmeği.
Tarif: Köfte ızgarada pişirilir, üstüne önce pastırma sonra bol peynirli makarna eklenir. Sandviç şeklinde birleştirilip servis edilir.

Guy Fieri’den parmak ısırtan burger tarifleri

Vejeteryan Burger 

Malzemeler: Siyah fasulye, mantar, kahverengi pirinç, kırmızı soğan, sarımsak, baharatlar, galeta unu. 
Tarif: Tüm malzemeler karıştırılarak sebzeli köfte hazırlanır. Fırında ya da tavada pişirilir. Avokado püresi veya aioli sosla birlikte burger ekmeğinde servis edilir.

Guy Fieri’den parmak ısırtan burger tarifleri

Black and Blue Burger 

Malzemeler: Dana kıyma, mavi küflü peynir, karabiber, tuz, Donkey sosu (Guy Fieri’nin özel sosu), marul, domates, soğan, burger ekmeği.
Tarif: Kıymaya baharatlar eklenerek köfte hazırlanır ve ızgarada pişirilir. Piştikten sonra üzerine bolca mavi peynir eklenir ve eritilir. Mayonez, kavrulmuş sarımsak, hardal ve biraz tuz-biber ile hazırlanan Donkey sosu ile birlikte klasik burger ekmeğine yerleştirilip marul ve domatesle tamamlanır.

Guy Fieri’den parmak ısırtan burger tarifleri

Brick Burger 

Malzemeler: Dana eti, kırmızı/sarı biber, soğan, cheddar peyniri, sarımsaklı aioli. 
Tarif: Et ve sebzeler ızgarada pişirilip üst üste katman yapılır. Izgarada preslenerek “brick” (tuğla) şekli verilir. Aioli ile birlikte servis edilir.

Guy Fieri’den parmak ısırtan burger tarifleri

Guy Fieri’nin lezzet yolcuğuna çıktığı Yolda Ne Yiyoruz? programı tüm bölümleriyle dmax.com.tr’de. 

Tüm bölümler için buraya tıkla.