1. Maceraperest.

Sık sık seyahat etmek, bilinmeyene doğru yola çıkmak demektir. Yeni bir yere seyahat etmeyi, yeni insanlarla tanışmayı ve yeni deneyimler yaşamayı kapsar. Gezginler doğal olarak maceracı bir ruha sahiptir. Ne kadar çok seyahat ederlerse ruhları o kadar beslenir.

Gezginlerin 9 ortak özelliği

2. Empati sahibi.

Güçlü bir empati duyguları vardır. Bu; farklı deneyimlerin, karşılaşılan farklı kültürlerin ve tanışılan insan çeşitliliğinin bir sonucudur. Yolculuk sırasında yabancılarla hikayeler paylaşılır, yeri gelince barmenlikten garsonluğa pek çok iş yapılır. Yolda mahsur kalmak gibi çeşitli talihsizlikler de bu serüvenin birer parçasıdır. Tüm bu deneyimler ve tanışmalar, insanlar arasındaki farklılıkların kabulünü sağlar. Dünyayı ve olayları başka birinin bakış açısından görmeye fırsat tanır. 

Gezginlerin 9 ortak özelliği

3. Öğrenmeye istekli. 

Bir yerden bir yere taşınırken ve yeni insanlarla tanışırken, kendilerini sürekli olarak yeni şeyler öğrenirken bulurlar.  İster kültürel gelenekler, isterse yeni bir beceri olsun, her şeyi yoğun bir şekilde merak eder ve yeni şeyler öğrenmeye hevesli olurlar.

Gezginlerin 9 ortak özelliği

4. Değişime açık.

Seyahat ederken değişmeyen tek şey değişimdir. Kendilerini düzenli olarak yeni insanlarla ve yeni yerlerle çevrili buldukları için zamanla bu değişiklikleri hoş karşılamayı öğrenirler. Değişim bir yaşam biçimi haline gelir.

Gezginlerin 9 ortak özelliği

5. Yüksek öz farkındalık.

Öz farkındalık, kendi kişiliğimiz ve karakterimiz hakkındaki bilgimiz ve farkındalığımız anlamına gelir. Ayrıca kendimizi ve başkalarının bizi nasıl algıladığını daha iyi anlamamızı sağlar. Duygusal zekamızı geliştirmenin ilk adımıdır ve deneyimlerimizle şekillenir. Gezginler, insanlar ve kültürlerle ilgili çok çeşitli deneyimlerden yararlandıkları için  öz farkındalıkları da gelişmiştir.

Gezginlerin 9 ortak özelliği

6. Yüksek öz güven.

Seyahat ederken kendilerini sürekli olarak konfor alanlarının dışına iterken bulurlar. Yabancılarla konuşur, pansiyonlarda yeni insanlarla tanışırlar. Hareket halindeyken seyahat planları oluşturur, zaman zaman pek çok zorlukla karşılaşır ve bunların üstesinden gelmeyi öğrenirler. Bütün bunlar kendilerine olan güvenlerini artırır.

Gezginlerin 9 ortak özelliği

7. Minnettar.

Seyahat ederken, genellikle aşırı yoksulluk içinde yaşayan insanlarla karşılaşabilir ve ahlaki olarak yanlış görünen yaşam biçimlerine maruz kalabilirler. Bu da sahip olduklarına daha çok minnet duymalarını sağlar. Daha önce hafife aldıkları şeylerde güzellikler bulurlar.

Gezginlerin 9 ortak özelliği

8. Özgür.

Seyahat ettiklerinde hem kendilerini hem de tüm yönleriyle kocaman dünyayı keşfeder, sınırlarını genişletir ve giderek özgürleşme hissini yaşarlar.

Gezginlerin 9 ortak özelliği

9. Uyumlu.

Doğası gereği seyahat etmek, sürekli uyum sağlamayı gerektirir. Yeni ortamlara, deneyimlere, insanlara, farklı yemeklere, dillere ve yaşam tarzlarına... Yeni bir ülkeye seyahat etmek, beslenme düzenini uyarlamayı, yerel dilin bir kısmını öğrenmeyi ve yeni yasalar çerçevesinde hareket etmeyi gerektirir. Sürekli bir değişim var ve buna uyum sağlamak durumunda kalınır.

Gezginlerin 9 ortak özelliği

GERÇEK BİR GEZGİNİN MACERALARI İÇİN ROB RIGGLE: GLOBAL DEDEKTİF'İN TÜM BÖLÜMLERİNİ BURAYA TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİN!