Dört büyük tenis turnuvası Grand Slam’lerden biri olan Fransa Açık’a sayılı gün kaldı. ‘Toprak ağası’ lakaplı Rafael Nadal 14. şampiyonluğuna ulaşmak istiyor. Fakat karşısında Novak Djokovic ve Carlos Alcaraz gibi dişli rakipler var.

Fransa Açık’ta yer alacak Türk tenisçiler

Kadınlarda ise son yılların başarılı ismi, son galibiyetiyle arka arkaya 28 maç kazananlar listesine adını yazdırmış Iga Swiatek favori. Swiatek, bu kupayı 2020 yılında Paris’te kaldırmıştı.

Fransa Açık’ta yer alacak Türk tenisçiler

Ülkemizi ise tek kadınlar ve tek erkekler kategorilerinde toplam 3 sporcu temsil edecek. Gelin, sporcularımızı yakından tanıyalım.

İpek Öz

22 yaşındaki İpek Öz, geçtiğimiz yılın bu zamanlarında ilk 500’un dışındayken geçirdiği başarılı sezon sonrasında şu an ilk 200’e girdi. Öz, son bir yılda ilk 250’ye en hızlı yükselen 10 sporcunun arasında. Toprak kortu çok seven İpek, Paris’te ilk Grand Slam deneyimini yaşayacak. Sporcumuz elemelerde üç maç kazanırsa ana tabloya yükselecek. Başarılı sporcumuz ilk maçını kazandı.

Fransa Açık’ta yer alacak Türk tenisçiler

Altuğ Çelikbilek

Altuğ Çelikbilek, geçen seneki Fransa Açık’ta ilk defa eleme turları oynadı ve bir galibiyet aldı. Şimdiki hedef daha çok galibiyet alıp ana tabloya kalmak. İlk maçında galibiyet alan Çelikbilek, şu an dünya 185 numarası.

Fransa Açık’ta yer alacak Türk tenisçiler

Cem İlkel

İlkel, geçtiğimiz Roland Garros’ta elemeleri geçerek 2017’den beri ana tabloya çıkan ilk Türk raket olmuştu. İlkel bu yıl elemelerin ilk turunda Fransız rakibi Alexandre Muller'e 6-0, 6-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Fransa Açık’ta yer alacak Türk tenisçiler

Fransa Açık 2022 canlı yayın ile 1 Haziran'dan itibaren DMAX ekranlarında olacak!