Yelkenli

Eğlence amaçlı seyir ve yelkenli sporu için kullanılan yelkenli tekneler, hareket için birincil güç kaynağı olarak rüzgarı kullanır. Bazıları, suda güç sağlamak için ek olarak, dıştan veya içten takmalı motorlara sahiptir. Gövde tasarımları uzun ve dardır.Bu sıra dışı tasarım nedeniyleher geçen gün daha fazla popülerlik kazanmaktadır.

En havalı tekne çeşitleri

Kano

En basit tekne türü olan kano, temelde hareket etmek için kürek kullanan uzun ve dar bir teknedir. Çoğu kano üstü açık tiptedir ve hafif bir gövdeye sahip olmak için fiberglas, kalıplanmış plastik veya alüminyumdan yapılmıştır.

En havalı tekne çeşitleri

Akarsu Kanosu

Görünüşte neredeyse aynı olsalar da bu tür, gerçek bir kanodan daha küçüktür. En önemli farkları, tek bir kişinin sığabilmesi ve oturan kişinin bacaklarının kapalı olmasıdır. Bu, suyun teknenin içine girmemesini ve kişiyi mümkün olduğunca kuru tutmasını sağlar. Ayrıca, direksiyon mekanizması olarak çift kanatlı bir kürek kullanılır.

En havalı tekne çeşitleri

Bot

Botlar çoğunlukla daha büyük teknelere ve dar su alanlarında gezinmek için gemilere yardımcı olarak veya kıyıya yakın demirlemiş gemiler için nakliye amaçlı kullanılır. Sığ sularda takılma riski olmadan serbestçe hareket etmelerini sağlayan düz bir tabana sahiptirler.

En havalı tekne çeşitleri

Balıkçı Teknesi

Balıkçı teknesinin gövdesi sığ ve açık sularda zorlu koşullara dayanıklıdır. Bu teknelerde olta dolapları ve oltaya balık takılırken harekete izin veren ön pruva ve geniş platformlar bulunur.

En havalı tekne çeşitleri

Kayık

Ucuz ve portatif tekneler söz konusu olduğunda kayıklar, hafta sonu balıkçılarının en iyi seçimidir. Bunlar, düz tabanlı alüminyumdan yapılmış küçük bir gövdeye ve kıyı balıkçılığı için ideal olan küçük-orta büyüklükte bir motora sahiptir. Boyutları nedeniyle kolayca taşınabilir ve hatta iç mekanlarda depolanabilir.

En havalı tekne çeşitleri

Kurtarma Botu

Tehlikeli bir durum meydana geldiğinde yolcuları güvenli bir yere taşımak için genellikle daha büyük gemilere bağlı bulunan küçük gemilerdir. Yine de, kıyıya yakın koşullarda çalışan bireysel gemiler de olabilirler. Hepsi ilk yardım çantaları ve can yelekleri ile donatılmış olup her türlü afete hazır olmaları için yiyecek ve su erzak taşımaktadır.

En havalı tekne çeşitleri

Açık Güverte 

Oldukça büyük bir oturma kapasitesine sahip kaygan, modern tasarım ve tabii ki açık güverte alanı, bu tip tekneyi küçük bir grup insanı eğlendirmek ve su üzerinde güneşli bir günün tadını çıkarmak için ideal kılar.

En havalı tekne çeşitleri

Bowrider

Bowrider tekneleri, sekiz veya daha fazla kişi için oturma alanı sunar. Bir kuyruk motoru veya dıştan takma motorların yardımıyla V şeklindeki gövde, neredeyse her tür su koşulunda sorunsuz bir sürüş sağlar. Neredeyse hepsinde, her türlü eğlence amaçlı yüzme aktivitesi ve rahat tekne maceraları için bir yüzme platformu bulunur.

En havalı tekne çeşitleri 

Kabin Kruvazör

Kabin kruvazörleri, klima ve ısıtıcı gibi modern konforların yanı sıra uyku alanı, mutfak ve banyoya sahiptir. V biçimli gövdeleriyle tüm su koşullarında sorunsuz bir sürüş sağlar ve orta mesafelerde seyahat etmek için mükemmeldir.

En havalı tekne çeşitleri

Trol 

Suda ve geniş kabinlerde sorunsuz manevra sağlamak için yuvarlak deplasmanlı bir gövdeye sahip trol tekneleri, uzun mesafeli seyir için idealdir. Tekne tasarımı nedeniyle suda hareket etmek için daha az beygir gücü kullanır, bu da daha az yakıt yakılması anlamına gelir ve daha uzun mesafeler kat edilebilir.

En havalı tekne çeşitleri

Yat

Teknelerin en lüks ve modern tasarımı olan yatlar, seyir ve boş zaman aktiviteleri için kullanılır. İster kıyıya yakın ister açık deniz koşullarında güvenli seyahat sağlamak için son teknoloji navigasyon sistemleri ve radarlar ile donatılmıştır.

En havalı tekne çeşitleri

Duba 

Duba teknelerinde, gövdeyi yüzer durumda tutan duba adı verilen tüplerin üzerine yerleştirilmiş geniş bir güverte bulunur. Bu tip tekneler daha çok iç sularda ve kıyıya çok yakın teknelerin su yollarında kullanılır. Kısa mesafeli rahatlatıcı yolculuklar için idealdir. Oturma düzenine bağlı olarak  25 kişiye kadar yolcu taşıyabilir

En havalı tekne çeşitleri

Jet Ski

Yaygın olarak Jet Ski veya su scooterları olarak bilinen bu tür tekneler, herhangi bir su macerası için kolayca özelleştirilebilir. Sürücünün suda yüksek hızda seyahat etmesine izin verirler ve hafif ve küçük boyutları nedeniyle keskin ve ani viraj almak kolay olduğu kadar eğlencelidir.

En havalı tekne çeşitleri

Katamaran

Katamaranlar, birbirine paralel bağlı aynı büyüklükte iki gövdeye sahip yelkenli veya motorlu teknelerdir. İki gövdesi olduğu için genel eğlence ve amaçlı seyir amacı ile birlikte balıkçılık için de kullanılmak üzere daha az gövde hacmine ve daha sığ su çekimine sahiptir.

En havalı tekne çeşitleri

Tekne Kurtarıcıları 18 Ağustos'ta DMAX'te!