Michael James Holmes, 3 Ağustos 1963'te Kanada'da doğdu. Üç yaşında kendine ait bir alana sahip olmamaktan bıkan Mike, dolabını bir yatak odası olarak "yenilemeyi" üstlenerek ilk projesini gerçekleştirmiş oldu.

holm

Mike, çok erken dönemlerden itibaren ilgisi ve yeteneği ile uzmanlık gerektiren işlerde kendisini ispatladı. Altı yaşındayken, genç dahi, ailesinin evinin ikinci katının yeniden döşenmesine yardımcı oldu ve boşta kalan tüm kereste ve çivileri ön bahçede üç odalı bir ağaç kale inşa etmek için kullandı. 12 yaşında babasının gözetiminde amcasının bodrum katının elektrik, sıhhi tesisat, bar ve merdivenlerini tamamlayarak bitirdi.

holm

Ancak dahi genç Mike, otoriteyle çelişiyor ve öğretmenleriyle sık sık zıtlaşıyordu. Okulun baskısıyla başa çıkamayan Mike, 11. sınıfta okulu bıraktı.

holm

Evlilik, Çocuklar ve Erken Kariyer

Mike Holmes, 19 yaşında Alexandra Lorex adında bir kadınla evlendi ve müteahhit olarak kariyerine başladı. Aynı yılın ilerleyen saatlerinde, 13 çalışanı olan kendi müteahhitlik şirketini kurdu. Mike başından beri diğer müteahhitlerin hatalarını düzeltmekle geçimini sağlamaya başladı.

holm

İlk kartvizitlerinde "Hataları düzeltir" yazıyordu. 21 yaşında, Mike bir kız çocuğu olan Amanda'nın babası oldu. Profesyonel hayatında da büyük adımlar atarak kendi yenileme şirketinin sahibi oldu.

holm

Yalnızca birkaç yıl içinde, Mike'ın ailesi, ortanca kızı Sherry ve en küçük oğlu Mike Jr. ile birlikte bir kez daha büyüyecekti. 25 yaşına geldiğinde, Mike Holmes, üç çocuk babası ve başarılı bir iş adamıydı.

holm

90’lı yılların başında tüm dünyayı etkisini altına alan bir ekonomik buhranda Mike da fazlasıyla etkilendi ve şirketi iflas bayraklarını çekti. Tüm bu olumsuzların da etkisiyle 30 yaşında Mike ve karısı boşandı. Evliliğinin sona ermesinden bir ay sonra, babası Jim trajik bir kazada 55 yaşında öldü. Birkaç yıl sonra annesi Shirley 56 yaşında kalp krizinden vefat etti.

holm

Televizyon Kariyeri

Mike Holmes, 2001'de HGTV programı Just Ask Jon Eakes için sahne hazırlığı setinde çalışırken, Michael Quast ile tanıştı. Quast, Mike’ın açık sözlülüğünü ve geçmişte yaptıklarını sevince yeni bir tür TV şovu yapmak için teklifte bulundu. Bu duruma çok sıcak bakmayan Mike, ikna edildikten sonra deneme çekimi yapmayı kabul etti.

holm

Televizyon hayatına ilk girdiğinde yavaş yavaş yükselse de “Holmes On Homes” isimli programı 2. sezondan sonra büyük bir patlama yaşadı ve Mike’ı dünya çapında bir üne kavuşturarak 7 sezon boyunca devam etti.

holm

Daha sonra New Orlenas’ı vuran büyük bir kasırganın yıkıcı etkisini gidermek için oraya gitti ve Brad Pitt ve Angelina Jolie’nin kurduğu vakıfla birlikte oradaki evlerin tekrar yapılmasına yardımcı oldu. Burada yaptıkları “Holmes In New Orleans” isimli programda kayda alınarak yayınlandı.

holm

2009 yılında “Holmes Inspection” isimli daha çok evdeki sorunları özel ekipmanlarla gösteren bir TV şovuna başladı. Burada biraz daha farklı bir rol alması izleyicilerini biraz hayal kırıklığına uğrattı. Ancak tartışmalı da olsa 3 başarılı yıl geçirdikten sonra 2012’de sona erdi.

holm

Daha sonra DMAX’te de yayınlanan Mike’ın yeni şovu  “En İyisini Holmes Yapar” izleyicilerle buluştu.

Tüm bunların yanı sıra Mike birçok reklam filminde rol ve farklı programlarda jüri olarak rol aldı. Ülkesinde gençleri girişimciliğe teşvik etmek için çalışmalarda bulundu. Bunların yanı çok fazla hayır kurumuna destek vererek çalışmalar yaptı. Amerika ve Kanada’da “En güvenilir ve vicdan sahibi müteahhit” olarak biliniyor.

Ayrıca kurmuş olduğu Holmes Vakfı ile, tadilat mağdurlarına yardım etmeye çalışıyor ve genç Kanadalıları, gelecekteki esnafların eğitimi için maddi yardım ve burslar sağlayarak vasıflı mesleklerde kariyer seçmeye teşvik ediyor.

Başkalarının hayatını iyileştirerek geçimini sağlayan biri olarak, birçok onursal ödülün sahibi olan Mike Holmes’un geçmişte yaptığı projelerden bazılarına göz gezdirebilirsiniz.

 holm

holm

holm