1. “Olofpass” SSG 08

Aslında bu skin Olofpass olarak değil de Souvenir SSG 08 Detour olarak biliniyor. Ancak Olofpass isminin ardında güzel bir hikâye var. DreamHack Kış 2014 Çeyrek Finalleri Fnatic’te daha önce görülmemiş bir geri dönüş hikâyesi yazıldı. 3-13 skordan maçı çevirerek 16-13 kazanan takım sonrasında kullandıkları skini seyircilere bıraktı. Böyle efsanevi geri dönüşte bulunduğu için bu skin standart SSG 08 Detour’dan ayrılarak çok daha değerli bir hale geldi.

csgo skins

2. StatTrak M4A4 Howl – Fabrikadan Yeni Çıkmış

Bu skinin de güzel bir hikâyesi var tabii ki. Bu cilt topluluk atölyesinde sunuldu Valve tarafından kabul edildi ancak Valve’nin bilmediği bir şey vardı, skin üzerindeki tasarımlar bir sanatçının eserinin bir kopyası gibiydi. Daha sonra sanatçı bunu CS:GO içerisinde ticari amaçla kullanıldığında hemen telif uyarısı gönderdi. Valve bu durumda skini dükkândan kaldırarak yine aynısında çok benzeyen ancak üzerinde telif hakkı bulunmayan şekilde yeniden dükkâna koydu. Bu skinin yeniliği ve nadirliği sürekli değerini artırdı.

csgo skins

3. Souvenir AWP Dragon Lore – Fabrikadan Yeni Çıkmış

Bu skin tüm zamanların en ikonik ve nadir skinlerinden biridir. Bunu bu kadar değer yapan durum ise şöyle; eskiden bunu almak için tek bir yol vardı artık o yol da ortadan kalkmış durumda. Yeni şu an bu skinden satın almak dışında başka bir yolunuz yok. Eskiden profesyonel oyuncuların oynadığı haritada bulunan kasanın içinden bu skin o zamanlarda da oldukça nadirdi. Daha sonra bu harita kaldırıldığı için artık yeni Souvenir AWP Dragon Loru’u bulmak imkânsız. Bu sebeple bu skin oldukça nadir ve pahalı.

csgo skins

4. Souvenir Dual Cobal Berettas Cobalt Quartz – Fabraikadan Yeni Çıkmış

2014 ESL One Katowice CS:GO Şampiyonası’nda anı olarak oyuna eklendi ve bu skinleri içeren kasalar sadece Virtus Pro ve NiP arasındaki son maçta bırakıldı. Dolayısıyla bu skinleri almanın yeni bir yolu olmadığından oyun içerisinde oldukça sınırlı sayıda var. Sınırlı sayıda olması sebebi ile de fiyatlarında oldukça fazla bir artış oldu.

csgo skins

5. The Souvenir Tec-9 Nucear Threat – Fabrikadan Yeni Çıkmış

Bu skin yalnızca Nuke haritasındaki profesyonel oyuncuların izleyicilerine bırakılan kutulardan çıkabiliyor. Bu harita ise diğerlerine göre çok daha az oynan bir harita. Buradan çıkan skinlerin “fabrikada yeni çıkmış” olma ihtimalleri neredeyse binde bir denecek kadar az. Bu kadar zor çıkan bir skin olması da onu oldukça değerli kılıyor.

csgo skins

6. Souvenir P250 Nuclear Threat – Fabrikadan Yeni Çıkmış

Bu skinin değerli olması aslında yukarıda yazılanlarla aynıdır. Eskime oranları da oldukça düşük olduğu için fabrikadan yeni çıkmış halini bulmak oldukça zor. Bu sebeple bu tür skinlere fiyat biçmek oldukça zor olsa da en değerli skinlerden biri olacağı kesin.

csgo skins

7. Glock-18 Fade – Fabrikadan Yeni Çıkmış

Bu alabileceğiniz en iyi Glock skinlerinlerden biridir. Bu skini değerli yapan unsur ise 2014’ten beri hayatımızda olmayan Assault Collection’dan düşüyor olmasıydı. Şimdi ise sadece çok pahalı olan alım satım yolu ile gelebiliyor.

csgo skins

8. StatTrak USP-S Kill Confirmed – Fabrikadan Yeni Çıkmış

Bu skin CS:GO’daki en pahalı USP-S’dir. Diğer benzer skinlerin aksine bunu hala kutudan çıkarma şansınız var. Ancak oldukça nadirdir. Şansınızı denemek isterseniz Gölge Kasasında (Shadow Case) bulabilirsiniz.

csgo skins

9. StatTrak AK-47 Fire Serpent – Fabrikadan Yeni Çıkmış

Bu skinin fiyatını öğrenmek için oldukça uğraştık desek yalan olmaz. Çünkü o kadar nadir ki bir fiyat biçmek bile çok zor. Fiyatı ile ilgili şunu söyleyebiliriz, 2 bin dolardan (yaklaşık 14 bin TL) daha fazla bir fiyata sahip. Bu silahı isterseniz siz de elde edebilirsiniz. Ancak fabrikadan yeni çıkmış ve StatTrak olarak sahip olmanız size 2 bin dolardan çok daha fazlasına mal olabilir. 100 binleri bile bulabilir, buna kim hayır diyebilir ki?

csgo skins

10. AUG Akihabara Accept - Fabrikadan Yeni Çıkmış

Paranın satın alabileceği en havalı AUG skinlerinden biri olan Akihabara Accept, herkes tarafından uzun zamandır aranıyor, ancak anime dergisi kapak baskısı göz önüne alındığında özellikle anime hayranları daha fazla ilgi gösteriyor. Bu skin, Bloodhound Operasyonu güncellemesi ile birlikte gelen Rising Sun Koleksiyonu'nda oyuna eklendi. Operasyon sona erdiğinde Rising Sun Koleksiyonu’nun da sonu gelmiş oldu.

csgo skins

11. Souvenir AWP Pink DDPAT - Fabrikadan Yeni Çıkmış

Bu skini daha önce oyunda çokça görmüş olanlarınız elbette ki vardır. Souvenir olmayan skinler, oldukça ucuz fiyatlara satılır. Ancak Souvenir süslemesi bin dolardan daha fazla ödeme yapmak durumdan kalabilirsiniz. Sadece Majör oyunlarda bırakıldığı için de fabrikadan yeni çıkmış durumunda olanlar oldukça pahalı bir hale geldi.

csgo skins

12. Souvenir M4A1-S Knight - Fabrikadan Yeni Çıkmış

Bunu yazarken pazarda sadece birkaç tane satılık Souvenir M4A1-S Knight var ve gerçekten hiç ucuz değiller. Bu silahın bu kadar pahalı olmasının nedeni, Souvenir AWP Dragon Lore ile aynıdır, sadece Cobblestone'daki pro Majör oyunlarını izlerken çok nadir olarak elde edilebilirdi. Ancak bu harita ortadan kalktığı için bu skin de maalesef artık sadece ticari yollarla satın alınabiliyor.

csgo skins

13. M4A4 Poseidon - Fabrikadan Yeni Çıkmış

Sovenir (Hatıra) olmayan silahların diğer hatıralık olan silahlara göre daha ucuz olma gibi bir eğilimi var. Ancak bazı istisnalar var ve M4A4 Poseidon bunlardan biridir. Bu skin de yine bir dönem bulunabilirken maalesef şu an bulunması imkânsız bir halde olduğundan bu skin de gün geçtikçe nadir ve pahalı bir halde geliyor.

csgo skins

14. Desert Eagle Blaze - Fabrikadan Yeni Çıkmış

Listemizde bulunan en ucuz skin bu olabilir. Ancak yaklaşık 200 dolar (bin 400 TL) gibi bir fiyat etiketi ile yine de oldukça pahalı. Ayrıca şunu söylemekte de fayda bir Desert Eagle için oldukça pahalı bir skin.

csgo skins

15. Souvenir SG 553 Integrale - Fabrikadan Yeni Çıkmış

Aslında bu skin için fiyat biçilmiş durumda değil ancak muhtemelen 500 Dolardan fazla. Doğrusunu söylemek gerekirse bin dolar da olabilir. SG 552 Integrale’ın abartılı görünümü, Souvenir süslemesi ile birlikte sadece Inferno haritasında Majör oyunların izleyicilerine özel olarak çıktığı için oldukça nadir ve pahalı bir skin.

csgo skins

16. MP7 Whiteout - Fabrikadan Yeni Çıkmış

Çok hızlı bir şekilde eskiyen MP7 Whiteout skininin Fabrikadan yeni çıkmış versiyonuna ulaşmak hiç de kolay değil. Bu skini kutudan çıkarma olasılığından sonra bile fabrikadan yeni çıkmış koşulunu sağlama oranı yüzde 2. Bu oran onu neredeyse 10 binde bir görülebilecek nadirlikte yaptığından oldukça pahalı bir skin.

csgo skins

17. StatTrak P90 Emerald Dragon - Fabrikadan Yeni Çıkmış

Bin dolar gibi fiyattan alıcı bulan bu skin de listemizin üst sıralarında yer alan StatTrak AK-47 Fire Serpent gibi tanesi 15 dolar olan kutulardan çıkıyor. Ancak o kadar nadirler ki çıkarmaya çalışmanız size 10 binlerce dolara mal olabilir. Şunu da hatırlatmakta fayda var; en pahalı olan P90 bu bile değil… P90 Death by Kitting en pahalı P90 olma unvanını elinde tutuyor.

csgo skins

18. Souvenir MAG-7 Bulldozer - Fabrikadan Yeni Çıkmış

Bazıları kesinlikle iğrenç göründüğünü söylüyor, ancak bazıları da fazlasıyla beğeniyor. Tabii fiyatları belirleyen asıl etken şey güzel görünümünden çok nadirliği ile orantılı. Sadece profesyonel oyun izleyerek bu skine sahip olabiliyordunuz ve o durumda bile fabrikadan yeni çıkmış durumda olan bu skinin çıkma ihtimali oldukça düşüktü.

csgo skins