Maradona, Arjantin Milli Takımı ile 91 kez forma giydi ve 34 gol attı.

maradona

Ülkesi Arjantin’i 4 kez Dünya Kupası’nda temsil etti. Maradona, Dünya Kupası’nda en çok takım kaptanlığı görevini üstlenen futbolcu olarak rekora imza attı.

maradonaProfesyonel futbol kariyeri henüz 15 yaşında 20 Ekim 1976’da başladı.

maradona

İlk uluslararası maçında Macaristan’a karşı oynadı. Arjantin’de gerçekleşen maçta Maradona 16 yaşındaydı.

maradona

21 yıllık kariye boyunca 259 gol attı.

maradona

Kolunda Che Guevara’nın, sol bacağında ise Fidel Castro’nun dövmeleri var.

maradonaMaradona’nın tarihe geçen, en unutulmaz anı ise 1986’da gerçekleşen Dünya Kupası’nda yaşandı. Efsane futbolcu, İngiltere’ye karşı çeyrek finalde eliyle gol attı. Bu unutulmaz gol hakkında yorumu şöyle oldu: “Biraz Tanrı’nın eli, biraz Maradona’nın kafasıyla gol oldu.”

maradonaMaradona “Tanrı’nın Eli” adını verdiği golünün ardından hemen 4 dakika sonra yine ikonik bir gole imza attı. Aynı maçta kendi yarı sahasından attığı şut kaleyle buluşunca “yüzyılın golü” olarak nitelendiren ana herkesi tanık etti.

maradona

2005’te Arjantin’de bir kanalda televizyon programı sunmaya başladı. İlk konuklarından biri Pele oldu.

maradonaUyuşturucu testinden geçemeyen Maradona, 1991’de Napoli’den ayrılmak zorunda kaldı.

maradonaArjantin’in en çok gol atan futbolcuları arasında beşinci sırada yer alıyor. Listedeki diğer isimler şöyle: Lionel Messi, Gabriel Batistuta, Sergio Aguero ve Hernan Crespo.

maradonaMaradona, futbol tarihinde iki kez transfer ücreti rekoru kıran tek futbolcu olarak adını yazdırdı.

maradona

Rekor bir ücretle Napoli’ye transfer olan Maradona, burada 10 numaralı formasıyla efsaneleşti. Kulüp 2000 yılında Maradona’nın anısına bu ikonik formayı da emekli etti.

maradona

2 çocuk babası Maradona, çalkantılı özel yaşamı ile de dikkat çekiyordu. “Benim meşru çocuklarım Dalma ve Giannina. Geri kalanları paramın ve hatalarımın ürünü” açıklamasıyla biliniyor.

maradona

Maradona denince aklınıza sadece gol rekorları gelmesin. 1986 Dünya Kupası boyunca 53 kez kendisine faul yapılarak yine bir rekora imza atmıştı.

maradona

Tek bir maçta kendisine yapılan faullerde de rekor yine Maradona’ya ait. Tarihler 1982 yılını İtalya maçını gösteriyor, rekor faul sayımız 23…

maradona