Maradona'yı Öldüren Sır 9 Ocak Cumartesi DMAX'te!

Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda takım arkadaşlarının omzunda kupayı kaldırdığı dakikalar, en efsane anlarından biri olarak tarihe adını yazdırdı.

maradona

86 yazında Mexico City’de gerçekleşen turnuva henüz 20 yaşında ekonomi öğrencisi olan David Yarrow için hayatının en önemli anlarına ev sahipliği yapacaktı.

maradona

Öğrencilikle birlikte serbest fotoğrafçılık yapan David, o yaz kendini Meksika’da buldu. İskoçya adına kendine statta yer edinin David, kendini aslında biraz amatör bir fotoğrafçı olarak tarif ediyor.

maradona

O günlerde FIFA, kural olarak elenen ülkelerden sadece tek bir muhabirin saha içinde kalmasına izin veriyordu. İskoçya turnuvaya erken veda edince bir şekilde şans David’in yüzüne gülüyor ve İskoçya adına geride bırakılan fotoğrafçı o oluyor.

maradona

David kendini her ne kadar profesyonel foto-muhabirler arasında bulsa da Guardian gazetesinde kaleme aldığı yazısında “Fotoğraf çekmektense maçları yakından izlemeye daha meraklıydım” sözleriyle kendisini anlatıyor.

maradona

David, final günü maçın öğlen saatlerinde olmasına rağmen sabahın altısında stadyuma girmiş. Bunun için bir bekçiye viskiyle rüşvet bile vermiş. Arjantin’in şampiyonluğu belli olunca bir anda 30 bin izleyici sahaya inince David ise bir karar vermek zorunda kalmış.

maradona

Yanında sadece 2 kamerası ve 2 lensi olan amatör fotoğrafçı, hızlı bir karar vererek yanına geniş açı lensini alarak, diğer eşyalarını çalınma riski olduğunu bilerek geride bırakmış ve Maradona’nın olduğu alana koşmuş.

maradona

David, Maradona tam da bir oyuncunun omzuna çıkarken çok iyi bir yere yerleşmiş. Ve tam Maradona, gözlerinin içine bakarken o tarihi anı yakalamış.

maradona

David o anı şu sözlerle anlatıyor: “O zaman filmle çalıştığımız günlerdi. Doğru kareyi, doğru ışığı yakaladığınızdan asla emin olamazdınız. Ancak sonrasında ne kadar harika bir fotoğraf olduğunu gördüm. Eşyalarımın yanına döndüğümde o kalabalığa ve kaosa rağmen hiçbiri çalınmamıştı. O gün bu kadar zamansız bir fotoğraf çekeceğimi bilmiyordum. Maradona bir dâhiydi. Ona çok şey borçluyum.”

maradona

maradona

maradona