1. Amazon nehrini yürüyerek geçti

2 Nisan 2008 tarihinde başladığı bu macerayı bitirdiğinde takvimler Ağustos 2010’u gösteriyordu. Ed Stafford tarihte Amazon nehrini yürüyerek geçmeyi deneyen ilk kişi oldu. Bu zorlu macerada yaşadıkları, sonraki 10 yılda yapacakları için büyük tecrübe olacağını o dönem kendisi de bilmiyordu.

Peru’dan yakın bir arkadaşı ile yola çıkarak başlayan seyahatte 3 ay sonra tek başına kaldı ancak pes etmedi. Normal şartlar altında bu yolculuğun 1 sene sürmesi gerekiyordu. Bazen yürüdü, bazen koştu, bazen de bir sal yapıp onunla yoluna devam etti. Amazon’un vahşi hayvanlarıyla yüzleşmek zorunda kaldı. Sinekler ve jaguarlar onu en çok zorlayan şeylerin başını çekiyorlardı. Daha sonra zorluklar listesine yerliler ve Peru’da bulunan gerillalar eklendi. Burada yaklaşık 10 bin km yolu yavaş yavaş ilerlerken, karşılaştığı zorluklar yolculuğun 1,5 sene daha uzamasına neden oldu. 860 gün sonunda ise Brezilya’nın Atlantik kıyısındaki Belem’e varmayı başarmıştı.

ed stafford

 

2. Issız bir adada 60 gün boyunca hayatta kaldı

Bu Ed’in televizyon projeleri için yaptığı ilk girişim olarak biliniyor. 2013 yılında yayınlanan bu program, yiyecek, su, hiçbir alet ve bıçak olmadan üstelik tamamen çıplak halde ve tek başına hayatta kalma projesiydi. Burada işine yarayacak tek şey tecrübesi ve fikirleriydi. Adada kaldığı süre boyunca temiz bir su kaynağı bulmayı başardı. Kendine güzel bir ev yaptı, adada bulunan keçileri avladı, üstüne bir de küçük bir bahçe kurarak nasıl sürdürülebilir bir hayat kurulabileceğini hepimize göstermiş oldu.

Ed Stafford ile Adada 60 Gün bölümlerini dmax.com.tr'de izleyebilirsin! 

#video_24616#

#video_24630#

3. Farklı adalarda 10’ar günlük yaşam mücadelesi verdi

Ed Stafford ile Kurtuluş Öyküleri isimli belgesel dizisini bu sırada çekti. Dünyanın en zorlu adalarına gitti. Yiyecek, su, bıçak gibi ihtiyaçları olmadan gittiği adalarda yine tüm ekipmanlarını kendi yaptı. 2 sezon olarak yayınlanan programda Ed, gittiği her adada hayatta kalmasına yardım edecek barınaklar ve aletler bıraktı. Stafford’un amacı sadece hayatta kalmak değil bu zorlu koşullar altına gelişip gelişmeyeceğini de görmekti ve her seferinde kendine olan inancını daha da arttırdı.

4. Ed Stafford bilinmeyene doğru yolculuğa çıkıyor

Ed Stafford’ın bu belgesel serisindek amacı, doğada daha önce sadece görüntülenmiş gizemli alanları doğa içerisinde izlerini sürerek bulup keşfetmek. Uydu fotoğraflarında görünen garip bir beyaz çizgi, yağmur ormanlarında garip bir göl ya da Sibirya’nın donmuş dağlarında bir krateri keşfe çıkıyor. Bilinmeyen ve gizemli olan bu yerlerde yine tek başına.

Ed Stafford Bilinmeyene Yolculuk bölümlerini dmax.com.tr'de izleyebilirsin! 

5. Ölümcül topraklarda tek başına ilerliyor

Ed Stafford ile Ölüme Terk Edilmek isimli bu serisinde ise Stafford, ölümcül topraklara bırakılıp oradan en yakın yerleşim birimine ulaşmaya çalışıyor. Çok fazla soğuk ve sıcakla mücadele ediyor. Burada mücadele ettiği topraklar o kadar tehlikeli ki bir kurtarma ekibi her ihtimale karşı uzaktan onu izliyor. Bu süre zarfında yine elinde sadece kamera kiti var ve hayatta kalmanın sadece fiziksel güçten ibaret olmadığını gösteriyor.

Ed Stafford ile Ölüme Terk Edilmek bölümlerini dmax.com.tr'de izleyebilirsin! 

#video_21549#

#video_21572#

#video_21595#

6. Dünyanın en iyi hayatta kalma uzmanlarıyla yarıştı

Ed Stafford: Yaban Macerası isimli belgesel serisinde dünyanın farklı bölgelerinde dünyanın en iyi hayatta kalma uzmanlarıyla yarışıyor. Kilometrelerce uzanan ölümcül topraklarla bir noktadan başka bir noktaya, diğer hayatta kalma uzmanlarından daha önce varmaya çalışıyor. Bu sefer amaç sadece hayatta kalmak olmadığı için yanlarında bıçak ve kıyafetleri de bulunuyor. Burada Ed, doğada her türlü zorlu koşullardan çıkabilecek en hızlı insan olduğunu kanıtlıyor.

Ed Stafford: Yaban Macerası  yeni sezon bölümleri ile yeniden dmax.com.tr'de!

7. Ed Stafford bu sefer ailesi ile bir adada

Her seferinde tek başına adada kalma mücadelesi veren Ed Stafford, bu kez Ed Stafford ve Ailesi Yabanda programı ile karısı ve 2 yaşında çocuğu ile ıssız bir adaya gidiyor. Çocukları için acil ihtiyaçları dışında 2 adet pala ile yola çıkıyorlar. Bütün bilgi birikimiyle artık sadece kendisini değil ailesini de düşünmek zorunda. Ancak bu sefer daha büyük bir şey için bunu yaptığını söylüyor. Zorunlulukların olmadığı, insanların seni çeşitli yönlere çekiştirmediği ıssız bir adada, karısı ve çocuğuyla basit ve romantik bir hayat sürme hayali ile yola çıkıyor.

8. Ed Stafford doğada değil sokakta tek başına

Stafford, yaptığı bunca mücadele savaşının boşa olmadığını, bir amaca hizmet ettiğini gösterdiği son programı Ed Stafford ile Sokakta 60 Gün karşımıza çıkıyor. Son 5 yılda İngiltere’de sokakta yaşayan insanların sayısı 2 katına çıktığı için Ed de onlara katılıp sosyal bir etki yaratmak istiyor. Üzerinde hiç para olmadan kış ayında İngiltere sokaklarında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu sefer doğanın değil, sokakların derinliklerine inerek oradaki hayata tanıklık ediyor.

Ed Stafford ile Sokakta 60 Gün bölümlerini dmax.com.tr'de izleyebilirsin! 

#video_25041#

#video_25042#

#video_25043#

Ed Stafford'ı en çok zorlayan 5 yer