Dünyanın en zorlu yerlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Ed Stafford, koşu sırasında sakatlandı. 

Yaşadığı sakatlığı Instagram hesabından paylaşan Ed, bir çitin üzerinden atlarken ayağından korkunç bir ses geldiğini yazdı. Ed, ayak bağ dokusunda bir zedelenme olduğunu belirtti.

ed stafford

Dünyanın dört bir yanındaki en zorlu ve en ölümcül yerlerine giden Ed Stafford birçok kez ölümle burun buruna geliyor ve büyük tehlikeler atlatıyor. 

ed stafford

İşte bunlardan bazıları:

1. Darian Gap, Panama

Panama ve Kolimbiya arasında geçilmesi imkansız olarak adlandırılan bölge Ed Stafford’a göre en zorlayıcı bölge olarak karşımıza çıkıyor. Bu geçilmesi imkansız bölgeye bataklık ve sık ormanlardan dolayı yol inşa edilemiyor ve genellikle uyuşturucu kartelleri tarafından kullanıyor. Yeryüzünün en tehlikeli yerlerinden biri olarak adlandırılan bölgede Ed, Panama tarafında bu zorlu görev için yola çıktı. “Bulunduğum bölge daha güvenliydi ancak buranın ismi bile korkutmaya yeter” diyor.

ed stafford

2. Altay Dağları, Moğolistan

Ed StaffordÖlüme Terk Edilmek çekimleri için Altay Dağları’nın eteklerine bırakılıyor. Kış olduğunu ve dondurucu soğukların hüküm sürdüğünü hatırlatalım. Buradaki yerel halk bile kış aylarında dağın daha alçak kesimlerine yerleşiyor. Ed Stafford, bu deneyimin kendisine takım çalışmasınının önemini ve daha alçakgönüllü olmayı öğrettiğini söylüyor.

ed stafford

3. Atacama Çölü, Şili

Zorlu şartlarla baş edebilmek için su, yemek, ateş ve barınak başlıca ihtiyaçlarınızdır. Dünyanın en yüksek ve kuru çölü Atacama’da ise bu ihtiyaçlarını karşılayacak hiçbir şey yok; ateş yakabilmek için odun, yaşayan bir canlı ya da su için bir dere... Ed Stafford ise buraya bırakıldığında stratejisinin hayatta kalmak değil bir an önce kaçmak olduğunu söylüyor.

ed stafford

4. Kimberley Sahili, Avustralya

Avustralya dendiğinde aklınıza “kurtuluş öyküleri” gelmeyebilir ancak ülkenin batısında yer alan bu sahil zorlayıcı koşulları ile dikkat çekiyor. Aborjinlerin yaşadığı bu bölge yüksek sıcaklığı ile zaman zaman hayati tehlike oluşturabiliyor. Ancak sıcaklık hayati tehlikelerden sadece bir tanesi...

ed stafford

5. Bir Su Aygırısı ile Yüzleşme

Stafford, Okavango Deltası'nda bir anda su aygırısının ateşine geldiğini görüyor. Afrika'nın en öldürücü hayvanları olarak bilinen su aygırılarından hemen kaçmayı başarıyor.

ed stafford

6. Cinayet Şüphesiyle Tutuklanması

Ed Stafford, cinayet şüphesiyle yerel bir kabile tarafından göz altına alınıyor. 8 saatlik bir sorgunun ardından serbest bırakılıyor. 

ed stafford

Geçmiş olsun Ed!