1. Bolivya

Bir yanında keskin kayalıklar diğer yanında sonu gözükmeyen uçurumuyla Bolivya'daki Yungas Yolu boşuna 'ölüm yolu' olarak anılmıyor. Sadece 3 metre genişliğindeki bu yolun büyük bir bölümünde bariyer ya da yol çizgileri yok. Bolivya'da trafik sağdan aksa da burada daha iyi bir görüş açışı için trafik soldan ilerliyor. Bu yolda her yıl 200 ile 300 kişi hayatını kaybediyor.

bolivya

2. Hindistan

Hindistan'da yer alan Zoji geçiti, kış aylarında yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi nedeniyle trafiğe kapanıyor. İyi havalarda ise bariyer ve işaretlendirme olmayan yolda 3 bin metreden fazla yükseklikte gitmek cesaret istiyor.

bolivya

3. Çin

1970'de Çin'de yapılan Guoliang Tüneli'nde, bugün birçok turist tarafından ziyaret edilmesine rağmen herhangi bir bariyer ya da ışıklandırma yer almıyor. Halk arasında 'hata affetmeyen yol' olarak anılıyor.

dünyanın en tehlikeli 10 yolu

4. Norveç

"Troll Merdiveni" olarak da anılan Norveç'teki Trollstigen yolu, yemyeşil bir doğanın içinde keskin ve dik virajlara ev sahipliği yapıyor. Eğer arabanızla en üst noktaya çıkmayı başarırsanız Stigfossen Şelalesi manzarasının keyfine varabilirsiniz. Kötü hava şartları nedeniyle kış aylarında kapanan yol, Mayıs ayında yeniden açılıyor. 

dünyanın en tehlikeli 10 yolu

5. İskoçya

İskoçya'nın yüksek bölgelerine çıkan bu dar yol, tehlikenin yanı sıra birbirinden güzel doğa manzarasını beraberinde getiriyor. 

dünyanın en tehlikeli 10 yolu

6. Avusturya

Avustura Alpleri'ndeki bu kıvrımlı ve ve dar yol, özellikle kış aylarında etkileyici manzarası ile ziyaret edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. Bu yollarda usta bir şoför olmak şart.

dünyanın en tehlikeli 10 yolu

7. Fas

Eskiden Agadir ve Marakeş'i birbirine bağlayan tek yol olan bu rota, Atlas Dağı'nın etrafında dolaşıyor. Yol boyunca develer ve yerel pazarlara rastlayarak bu dar ve keskin dönüşlü yolun stresini azaltmak mümkün.

dünyanın en tehlikeli 10 yolu

8. Kanada

Deniz kenarından gökyüzüne doğru bir seyahate çıktığınızı hayel edin. Kanada'da Vancouver ve Whistler arasını bağlayan otoyolu bir uçtan bir uca geçmek 2 saat sürüyor ancak virajları ve darlığı ile bir hayli korkutucu. Yol boyunca sık sık mola vererek manzarının tadını çıkarmayı unutmayın.

dünyanın en tehlikeli 10 yolu

9. ABD

Kuzey Caroline ve Tennessee eyaletleri arasında yer alan bu yol, sadece 17 kilometre içinde 318 viraja ev sahipliği yapıyor. 2 dağ arasındaki bu yol "ejderhanın kuyruğu" ismiyle anılıyor.

dünyanın en tehlikeli 10 yolu

10. Alaska

Alaska'da yer alan 666 km uzunluğundaki Dalton Otoyolu'na yanınızda yemek ve güvenlik gereçleri olmadan çıkmanızı tavsiye etmeyiz. Benzin istasyonu, restoran ve herhangi sağlık kuruluşu bulunmayan yolun büyük bir kısmı çakıl taşları ile kaplı. Alaska'da kışın bu yoldan geçtiğinizi hayal edebiliyor musunuz?

dünyanın en tehlikeli 10 yolu