F-16 Fighting Falcon
Bilinen adıyla F-16, ABD Hava Kuvvetleri'nin en ikonik avcı uçaklarından biridir. Bu çok amaçlı avcı uçağı, Mach 2 hıza ulaşabilen yüksek performanslı bir turbofan motora sahiptir. F-16, hava üstünlüğü, hava savunma ve saldırı görevlerinde geniş bir şekilde kullanılmaktadır. Türk Yıldızları, 2019 yılında envanterlerine dahil edilen ve Türkiye'de modernize edilen bu uçakları gösterilerde kullanmaktadır.

Dünyanın en hızlı uçakları

North American X-15
İkonik X-15, 1960'ların başında Amerikan Hava Kuvvetleri ve NASA tarafından geliştirilmiştir. X-15, 7 Mart 1961'de Mach 6.7 hıza ulaşarak rekor kırmıştır. Bu uçak, yüksek hızlı ve yüksek irtifalı uçuşlar için tasarlanmıştır.

Dünyanın en hızlı uçakları

Lockheed SR-71 Blackbird
SR-71 Blackbird, 1966-1998 yılları arasında ABD Hava Kuvvetleri ve CIA tarafından kullanılmıştır. Bu stratejik keşif uçağı, Mach 3.3 hıza ulaşabilen ikiz turbojet motorlara sahiptir. SR-71, soğuk savaş döneminde düşman radarlarını aşmak için kullanılmış ve birçok keşif görevinde bulunmuştur.

Dünyanın en hızlı uçakları

MiG-25 Foxbat
Sovyetler Birliği tarafından geliştirilen MiG-25, 1960'ların sonlarında hizmete girmiştir. Bu yüksek irtifa avcı uçağı, Mach 3.2 hıza ulaşabilen güçlü bir turbojet motora sahiptir. MiG-25, düşmanın hava üstünlüğünü sağlamak için tasarlanmıştır ve bir dizi keşif ve keşif görevinde kullanılmıştır.

Dünyanın en hızlı uçakları

F-15 Eagle
ABD Hava Kuvvetleri'nin bir parçası olan F-15 Eagle, 1970'lerin başında hizmete girmiştir. Bu çok yönlü avcı uçağı, Mach 2.5 hıza ulaşabilen yüksek performanslı turbofan motorlara sahiptir. F-15, hava üstünlüğü, keşif ve saldırı görevlerinde kullanılmaktadır.

Dünyanın en hızlı uçakları

Eurofighter Typhoon
Avrupa'nın en gelişmiş avcı uçağıdır. Bu çok amaçlı uçak, Mach 2 hıza ulaşabilen yüksek performanslı turbofan motorlara sahiptir. Eurofighter Typhoon hava üstünlüğü, hava savunma ve saldırı görevlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve birçok Avrupa ülkesi tarafından hizmete alınmıştır.

Dünyanın en hızlı uçakları

MiG-31 Foxhound
MiG-31 Foxhound, Sovyetler Birliği'nin bir parçası olan Rus Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmıştır. Mach 2.83 hıza ulaşabilen bu avcı uçağı, uzun menzilli hava savunma görevleri için tasarlanmıştır. MiG-31, Rusya'nın hava sahasını korumak ve düşman uçaklarını engellemek için kullanılmaktadır.

Dünyanın en hızlı uçakları

F-111 Aardvark
F-111 Aardvark, ABD Hava Kuvvetleri ve Donanması için stratejik bir bombardıman uçağı olarak kullanılmıştır. Bu uçak, Mach 2.5 hıza ulaşabilen yüksek performanslı bir turbofan motora sahiptir. F-111, 1960'ların sonlarında hizmete girmiş ve birçok farklı rolde kullanılmıştır.

Dünyanın en hızlı uçakları

Dassault Rafale
Rafale, Fransız Hava Kuvvetleri ve Donanması için geliştirilmiş çok amaçlı bir avcı uçağıdır. Mach 1.8 hıza ulaşabilen bu uçak, yüksek manevra kabiliyetine sahiptir. Rafale hava üstünlüğü, keşif gibi  görevlerde kullanılmaktadır.

Dünyanın en hızlı uçakları