20 senedir hayatımızda bulunan Counter Strike oyunu birçok versiyonu ile yıllar içerisinde sürekli popüler bir oyun olarak kalmayı başardı. Counter Strike: Global Offensive, 2012 yılında yayınlandığı günden bugüne kadar sürekli yeni güncellemelere sahne oldu. Bu güncellemelerle birlikte yeni haritalar eklemeyi de ihmal etmediler tabii. Fakat daha eski ev oyunun efsanesi haline gelmiş haritalar hala yerlerini koruyor. Biz de sizler için hltv.org’dan edindiğimiz bilgilerle CS:GO’da oynanma sırasına göre en popüler haritaları listeledik.

 

11. Tuscan

Bu harita oyuncular arasında pek seviliyor diyemeyiz. Yıllarca telif hakkı nedeniyle harita içerisinde çokça değişiklik yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda popüler olsa da şu an neredeyse hiç oynanmıyor desek yeridir.

csgo maps

10. Season

Bu haritanın ilk versiyonu Counter Strike: Source için 2007 yılında yayınlandı. Daha sonra 2013 yılında Counter Strike: Global Offensive için gelmiş olsa da oyuncular tarafından pek sevilen bir harita olduğunu söyleyemeyiz.

csgo maps

9. Vertigo

Oynaması oldukça eğlenceli olan Vertigo, eğlenceli olduğu kadar kusurlu bir harita olmasıyla öne çıkıyor. Bir binanın tepesine konumlandırılmış bu haritada çok fazla yol olmadığında rakip oyuncular sürekli karşı karşıya geldiğinden çok rekabetçi bir oyun oynanamıyor.

csgo maps

csgo maps

8. Cobblestone

Bu haritanın mimarı efsane harita olan Dust 2’nin yaratıcısı Dave Johnston. Fransa’da bir kale olarak yapılmış bu harita da amaç, terörist grup için çiftlik evinin bombalanması, terörle mücadele ekibi için ise bunlara engel olmak. Aslında çok eski bir tarihe sahip olan bu harita CS:GO için 2013 yılında yayınlandı.

csgo maps

7. Nuke

Bu öyle bir harita ki çok kez oynanmasına karşın bu haritadan nefret eden çok fazla oyuncu bulunuyor. Sniper silahlarının büyük bir öneme sahip olduğu bu haritada tüfekler de etkilidir. Ancak etrafta güzelce gezinirken bir anda vurulabilirsiniz. Bu haritada oynayacaksanız keskin nişancı olma konusunda kendinizi eğitseniz iyi ederseniz.

csgo maps

csgo maps

6. Cache

Cache CS:GO’nun en büyük haritalarından biridir. Hem keskin nişancılık için hem yakın mesafe için oldukça elverişli bir harita diyebiliriz. Bomba imha haritası olduğu için stratejik planların olduğu ve eğlencenin oldukça üst düzey olduğu haritalardan biri.

csgo maps

5. Dust 2

Dust 2 tüm oyun haritaları içerisinde dünyadaki en ikonik ve en bilinen harita olabilir. Profesyonel oyuncuların sıklıkla oynadığı bu harita oldukça büyüktür. Rekabetin çok yoğun olarak hissedildiği bu haritada bir oyunu kazanmak gerçekten zordur. Özellikle oyuna yeni başlayan biriyseniz ve haritayı bilmiyorsanız, bu harita özellikle profesyonel oyuncular tarafından tercih edildiğinden biraz zorlanabilirsiniz.

csgo maps

csgo maps

4. Overpass

Bu harita Cobblestone ile birlikte Winter Offensive güncellemesinde oyuna gelmiş bir bomba imha haritasıdır. Bu haritayı asıl özel kılan, rekabetçi oyunlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, tamamen yeni olan, ilk bomba imha haritasıydı. Yeni olmasının da etkisiyle birlikte oyuncular bu haritayı oldukça sevmiş olsa gerek.

csgo maps

csgo maps

3. Train

Valve’nin en iyi geliştirdiği haritalardan biri diyebiliriz. Bomba alanında her iki takımında koruma atayabilmesi için 2 ayrı çatısı bulunuyor. Bunun gibi daha birçok özelliği ile bu harita, en dengeli mücadelelerin verildiği haritalardan biridir. Bunun da etkisiyle en çok oynanan 3. harita olma özelliğini taşıyor.

csgo maps

csgo maps

2. Inferno

A bölgesine veya B bölgesine gitmeyi seçmek oyundaki en büyük farkı yaratan seçimlerden biridir. Haritada iki adet dağınık bomba bölgesi bulunduğundan, savunma oyuncularına biraz daha zorlu gibi görünse de oldukça çekişmeli maçların sahne aldığı, eğlencenin dorukta olduğu haritalardan biridir.

csgo maps

csgo maps

1. Mirage

6 Haziran 2013 yılında CS:GO’ya eklenen bu harita mimari açıdan Fas’ın Morocco şehrini andırıyor. Harita öyle güzel tasarlanmış ki oyunda her şey çok önemli. Kullandığınız bütün ekipmanlardan tutun da izleyeceğiniz yola kadar her şeyiyle stratejinin olması gerektiğini gösteren bir harita. Sahip olduğu gizli geçitleri ve ek saklanma noktalarıyla en fazla oynanan harita olmasına şaşırmamak gerek.

 csgo maps

csgo maps

Sadece sesinden CS:GO haritasını tahmin edebilir misin?

CS:GO'nun önde gelen oyuncularından Tarık, favori haritalarını ve en özel ipuçlarını paylaşıyor: 

CS:GO'nun önde gelen takımlarından Faze, favori haritalarını ve en özel ipuçlarını paylaşıyor:

CS:GO'nun önde gelen oyuncularından kennyS, favori haritalarını ve en özel ipuçlarını paylaşıyor: