1. Michael Keaton

1989 yılında yeni Batman filmini Tim Burton'ın çekeceği ve başrolde Michael Keaton'ın olacağı duyulduğunda büyük bir kıyamet koptu. Çizgi romanın hayranları yapımcı şirkete 50 bin şikayet mektubu yazdı. Korkulan olmadı ve Batman, hem gişede başarılı oldu hem de eleştirmenlerden tam not aldı. Keaton, Batman Dönüyor filmi için ikinci kez kamera karşısına geçti. 

val kilmer

val kilmer

val kilmer

val kilmer

2. Val Kilmer

Batman serisi bu kez yönetmen Joel Schumacher'a devredildiğinde Michael Keaton devam etmek istemedi. Bu kez Batman rolü için Johnny Depp, Ralph Fiennes ve Daniel Day-Lewis düşünüldü. Ancak rol Val Kilmer'a gitti. İddialara göre Kilmer, senaryoyu okumadan ve yönetmeni tanımadan rolü kabul etti. Hal böyle olunca Kilmer ve yönetmen, set boyunca kavga etti. Batman Daima, gişede Batman Dönüyor'dan daha iyi bir başarı elde etti. Ancak Val Kilmer'ın performansı aynı etkiyi yaratamadı. Tek Batman filmyle Kilmer, yarasa adama veda etti.

val kilmer

val kilmer

val kilmer

3. George Clooney

Tüm zamanların en kötü Batman filmlerinden biri seçilen Batman ve Robin'de Batman olma sırası bu kez George Clooney'e gelmişti. 1997 yapımı film, 11 dalda Ahudud Ödülleri'ne aday gösterildi. Ancak bu rol George Clooney'nin kariyerini kötü yönde etkilemedi, aksine yükselişe geçti.

val kilmer

val kilmer

val kilmer

4. Christian Bale

1989'dan 2005'e, Batman uyarlamalarında komedi unsuru genellikle ağır bastı. Ta ki Memento ve Insomnia filmlerinin yönetmeni Christopher Nolan, 'Kara Şövalye' hikayesini sahiplenene kadar. Üç Batman filmi çeken Nolan, seriyi baştan yarattı. Christian Bale'in performansı her ne kadar övgü alsa da 'Batman sesi' bir o kadar alay konusu oldu. 

val kilmer

val kilmer

val kilmer

5. Ben Affleck

2013 yılında yeni Batman'in Ben Affleck olacağı açıklandığında yer yerinden oynamıştı. Affleck, Batman ve Superman’i bir araya getiren filmde yeni Bruce Wayne oldu. Bu karar öyle büyük bir tepki topladı ki bir kiş Beyaz Saray’a dilekçe yazdı. Dilekçe sahibi, Obama yönetiminden 200 yıl boyunca Ben Affleck’in Batman ya da herhangi bir süper kahramanı canlandırmasını ‘yasa dışı’ ilan etmesini istedi. Ben Affleck, 2 filmlik Batman macerasından "Batman'e olan tutkumu kaybettim" diyerek teşekkürlerini ileterek ayrıldı ve karanlığa karıştı.

val kilmer

val kilmer

6. Robert Pattinson

Yıllarca Edward olarak tanıdığımız Robert Pattinson, en güncel sürüm Bruce Wayne olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Matt Reeves'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin 2021 yazında vizyona girmesi bekleniyor.

val kilmer