Ben Efsaneyim’de tüm dünyayı ele geçiren küresel salgının ardından New York’ta tek başına kalan ve salgına çözüm arayan Will Smith’in macerasını izliyoruz.

i am legend izle

Richard Matheson’un 1954’de yayımlanan aynı isimli kitabı 2007’de beyazperdeye uyarlandığında kimse günümüzle benzerlik kurabileceğini hayal etmemiştir.

i am legend izle

Virüsün çıkış noktası farklı olsa da filmde New York’ta tüm Manhattan adasının boşaltıldığını ve karantina uygulandığını görüyoruz. Koronavirüsün bugün en yıkıcı ve yoğun görüldüğü yerlerden biri de New York. Dünyanın dört bir yerinde zorunlu ya da gönüllü karantina uygulanıyor ve sokağa çıkma kısıtlanıyor. 

i am legend izle

Will Smith bu salgını sonlandırmak için çare ararken ve bu sırada tek başına kalmanın zorlukları ile mücadele ediyor. Biz de film hakkında bilgilere göz atalım:

-Stüdyo yerine New York sokaklarında çekilen film, bu kalabalık şehirde birçok soruna neden oldu. Will Smith, filmin galasında New York halkından özür diledi.

i am legend izle

-Filmde Will Smith’in yalnızlığına dikkat çekmek için arka fonda neredeyse hiç müzik kullanılmadı.

i am legend izle

-Willl Smith’in kızı Willow, filmde de Smith’in kızı olarak karşımıza çıkıyor.

i am legend izle

-Film proje aşamasındayken başrol için düşünülen isimler arasında Arnold Schwarzenegger, Tom Cruise, Mel Gibson ve Nicholas Cage yer alıyordu.

-Film 2009-2012 yıllarını anlatıyor.

i am legend izle

-Will Smith rolüne hazırlanmak için hapishane mahkumları ile görüştü.