1. Dışarıda daha çok vakit geçirirsiniz.

Ortalama bir balık avı birkaç saat sürdüğü için dijital dünyadan kopmanızı, temiz havaya doymanızı sağlar. Üstelik araştırmalar, düzenli olarak dışarıda vakit geçiren insanların daha mutlu ve daha üretken olduğunu göstermiştir.

Balık tutmak için en iyi 10 neden

2. Sabırlı olmayı öğrenirsiniz.

İster bir şamandıranın altına canlı yemler kuruyor olun ister en sevdiğiniz yemi kullanın, her halükarda çok dikkatli olmanız ve beklemeniz gerekir. Bu da sabır kat sayınız hayli artacak demektir :)

Balık tutmak için en iyi 10 neden

3. Çevrenin korunmasına katkınız olur.

Balıkçılık, araştırma ve su yolu iyileştirme projelerine yönelik balıkçılık lisansı alımları yoluyla su kaynaklarımızın korunmasına katkıda bulunur. Balıkçılık ve koruma hakkında ne kadar çok şey öğrenirseniz uygun bir şekilde yakalama ve salıverme, ekosistemlerimizi koruma ve diğer olta balıkçılarına saygı gösterme konusunda o kadar dikkatli olursunuz.

Balık tutmak için en iyi 10 neden

4. Öz güveninizi geliştirir.

Halat kurmak, tekne sürmek ve dahası… Balıkçılık, başarı ve güçlenme duyguları aracılığıyla öz güveninizi geliştirmenize yardımcı olur.

5. Rahatlamanıza yardımcı olur.

Doğada geçirilen zaman depresyonu ve stresi azalttığı için balıkçılığın genellikle eğlence terapisi olarak kullanıldığını biliyor muydunuz?

Balık tutmak için en iyi 10 neden

6. Yeni beceriler geliştirirsiniz.

Ne kadar süredir balık tutuyor olursanız olun; her zaman öğrenebileceğiniz farklı teknikler, deneyimleyebileceğiniz yeni balıkçılık türleri ve ustalaşabileceğiniz yeni balıkçılık düğümleri vardır.

7. Aile ve arkadaşlarla özel bağlar kurma fırsatı bulursunuz.

Sudaki maceralar insanları çeşitli şekillerde bir araya getirir. İlk avın heyecanını ya da yeni bir su yolunun muhteşem manzarasını paylaştığınızda, balıkçı arkadaşlarınızla ömür boyu sürebilecek bağlar kurarsınız.

Balık tutmak için en iyi 10 neden

8. Bildiklerinizi başkalarına aktarabilirsiniz.

Halihazırda balık tutuyorsanız, muhtemelen sizi suya çıkaran ve sporla ilgili paha biçilmez dersler veren bir akıl hocanız olmuştur. Balığa gitmenin en iyi nedenlerinden biri, başkalarının balıkçılığı ve çevre korumanın önemini öğrenmesine yardımcı olarak bunu ileriye taşımaktır.

9. Eğlencelidir!

Arkadaşlarınız veya ailenizle balık tutma deneyimlerini paylaşmanın eğlencesiyle karşılaştırılabilecek çok az şey vardır.

Balık tutmak için en iyi 10 neden

10. Ekosistemler ve balık türleri hakkında bilgi edinirsiniz.

Suya her çıktığınızda, iyi gözlem yaparsanız yeni bir şeyler öğrenebilirsiniz. Belirli bir türün daha fazla balık yakalamanıza yardımcı olabilecek beslenme davranışını not edebilirsiniz veya belirli bir su yolunun karşılaştığı ve sizi bir çözüm bulmaya teşvik eden çevresel zorluklar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Balığa çıkmak için daha ne bekliyorsunuz? Haydi rastgele!

ÖLÜMÜNE BALIK SALI 21:55'DE DMAX’TE!