Hotel Chelsea

New York’ta bulunan Chelsea otelinde pek çok meşhur hayalet olduğuna inanılır. Müzisyen Sid Vicious’ın kız arkadaşı Nancy Spungen otel odasında ölü bulundu. Cinayetten yargılanacak olan Vicious ise duruşma başlamadan aşırı dozdan öldü. Şair Dylan Thomas ise otelde kaldığı sırada zatürreden hayatını kaybetti. Chelsea ziyaretçileri bu isimlerin varlığını hissettiğini söylüyor.

Amerika’nın hayaletli otelleri

The Hollywood Roosevelt

Hollywood’un en ünlü otellerinden biri olan The Hollywood Roosevelt’te ünlü oyuncu Marilyn Monroe’nun hayaletinin kol gezdiğine inanılır. Monroe, modellik kariyerinin başına iki sene bu otelde yaşamış. Çekilen fotoğraflarda çıkan ünlü oyuncuya benzer garip daireler, otele yapılan ilginç aramalar bu iddiayı destekliyor.

Amerika’nın hayaletli otelleri

Hayalet Hikayeleri uzmanlarının Hollywood'daki hayalet avını hemen izle,

La Fonda

Santa Fe şehrindeki ruhların La Fonda otelin lobisinde ve barında dolandığına dair söylentiler vardır. İnanışa göre, otelin lobisinde vurularak öldürülen general John P. Slough ve kumarhane kısmında hayatını kaybeden bir satış elemanının ruhlarının otelde mahsur kalmıştır.

Amerika’nın hayaletli otelleri

Logan Inn

1722 yılında han olarak inşa edilen Logan Inn, Pennsylvania’nın New Hope kasabasında perili olmasıyla meşhurdur. Hayalet avcısı olmaya hevesliler Emily’nin Odası ismiyle bilinen 6 numaralı odayı tutmalı. Oda sakinleri, gecenin geç saatlerinde binanın eski sahiplerinden birinin annesi olan Emily’nin lavanta kokan parfümü ve ağlamaları duyabilir.

Amerika’nın hayaletli otelleri

The Stanley Hotel

Colorado’da yer alan The Stanley Hotel’in o kadar ürkütücü bir atmosferi varmış ki ünlü korku romanları yazarı Stephen King’in sonradan sinemaya uyarlanan kitabı Medyum’a ilham vermiş.

Amerika’nın hayaletli otelleri

The Equinox

1769’da Vermont’ta inşa edilen The Equinox eski Amerikan başkanı Abraham Lincoln ve ailesinin en sevdiği otellerden biriymiş. Otele, başkanın karısı Mary Todd Lincoln’ın musallat olduğu söylenir.

Amerika’nın hayaletli otelleri

Peter Shields Inn

Cape May kasabasındaki Peter Shields Inn, dışarıdan bakıldığında çok tatlı bir butik otel olarak görünebilir. Fakat otelin ziyaretçileri kaldıkları süre boyunca pek çok ruhun varlığını hissettiklerini söylüyor. Ziyaretçilere göre Peter Shield ve oğlunun hayaleti otelin bodrum katında dolanıyor.

Amerika’nın hayaletli otelleri

The Queen Mary

Kaliforniya’daki Long Beach’e demir atmış 1930’ların cruise gemisi The Queen Mary, pek çok hayalet avı turuna ev sahipliği yapıyor. Pek çok felaket geçirmiş olan gemi, ‘perili gemi’ olarak biliniyor.

Amerika’nın hayaletli otelleri

Hotel Provincial

Amerikan İç Savaşı’nda hastane olarak kullanılan Hotel Provincial’da kalanlar, odalarında askerlerin ve doktorların hayaletlerini gördüğünü ve yerde kan izlerinin belirip yok olduğunu iddia ediyor.

Amerika’nın hayaletli otelleri

Amerika'nın en korkunç ve hayaletli yerleri için hemen Korku Rotası'nı izlemeye başla!